Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μήνυση κατά Στουρνάρα και Κεδίκογλου από δικηγόρους της Θεσσαλονίκης

Τη δίωξη του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ ζητούν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη...


Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινήσει τη διαδικασία της ποινικής δίωξης για το θέμα της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι τονίζουν ότι αν και έχουν περάσει τόσες μέρες από την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, οι κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης εκπομπών από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και τους κατηγορούν για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.

Αναλυτικά το κείμενο

“Με την με αρ.ΟΙΚ.02/11-6-2013 απόφαση του Υπουργού στον πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση σήματος – προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης κι επομένως να διακοπεί η συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ του ελληνικού λαού και της ομογένειας από την 22η ώρα της 11ης Ιουνίου 2013 κατά παράβαση του άρθρου 5Α του Συντάγματος που ορίζει ότι υποχρεούται  στην παροχή ενημέρωσης των πολιτών.

Κατόπιν αίτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναστολή της άνω ΚΥΑ εκδόθηκε η από 17-6-2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ  του Προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου με την οποία διατάχθηκε: 1) Η αναστολή εκτέλεσής της ως προς το μέρος που προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργεία διαδυκτιακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές και 2) Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Κατά το Νόμο περί Προσωρινών Διαταγών η εκτέλεσή τους είναι άμεση, δηλαδή η προσωρινή διαταγή ισχύει από την έκδοσή της και τη γνώση των υποχρέων.

Η άνω προσωρινή διαταγή λόγω της σημασίας της έγινε γνωστή την 22α ώρα της 17ης – 6- 2013 στο πανελλήνιο και τους αναφερόμενους.

Σήμερα, 21-6-2013 και παρά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την γνώση τους δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή και οι Έλληνες απανταχού στερούμεθα της συμβολής της ΕΡΤ  στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας. Η συμπεριφορά αυτή των αναφερόμενων υπουργών που κατέστησαν με την άνω προσωρινή διαταγή υπεύθυνοι για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης συνιστά τα αδικήματα της μη εφαρμογής προσωρινής διαταγής (άρθρο 232 Α  του Π.Κ. παρ.1) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Ε π ε ι δ ή  από τη μη λειτουργεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας που από το Σύνταγμα (άρθρο 5Α του Συντάγματος) και τους Νόμους οφείλουν να μας παρέχουν κι επομένως υφιστάμεθα ηθική βλάβη.

Ε π ε ι δ ή  με πρόθεση – δόλο παραλείπουν την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ να κινήσετε την διαδικασία της ποινικής δίωξης των άνω παρανομούντων Υπουργών για τα άνω αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της άνω προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.”

Πληροφορίες από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου