Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Μόσχα για την Συρία

putin_keriΟι Αμερικανοί επιλέγουν να ανεβάσουν τους τόνους με την Ρωσία στην διαμάχη για την Συρία, εκτοξεύοντας τις ίδιες κατηγορίες που τους προσάπτουν διεθνή ΜΜΕ.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Ρωσία εξοπλίζει τη Συρία, και αυτό συνεχίζεται για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Γι’ αυτό η Ρωσία, αν και επιδιώκει φαινομενικά την πολιτική λύση του προβλήματος, κατέστησε δυνατή την συνένωση των προσπαθειών του συριακού προέδρου Μπασάρ Άσαντ όπως με τους Ιρανούς, έτσι και με το Χεζμπολάχ, για τη διεξαγωγή εντατικού πολέμου σε υψηλό επίπεδο εναντίον του λαού του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε συνέντευξη τύπου στη Ντόχα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της «Ομάδας των φίλων της Συρίας».
Βέβαια λίγο αργότερα εξέφρασε στα πλαίσια της διπλωματίας την «πεποίθηση» ότι η Ρωσία «ενδιαφέρεται να βάλει τέλος στη συριακή διαμάχη». Εντούτοις το βέλος είχε ήδη πεταχτεί.
Όπως αντιλαμβάνεστε πλησιάζουμε κατά τα φαινόμενα σε ασυμφωνία για την Μέση Ανατολή, μιας και τα συμφέροντα Ρώσων και Αμερικανών συγκρούονται. Η διπλωματία εξαντλείται και οδηγούμαστε σε άλλους είδους λύσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που θα προκαλέσουν γενική ανάφλεξη στον πλανήτη.
Κοινός τόπος όσων συμμετέχουν στην συνάντηση «Φίλων της Συρία;» είναι ότι μόνο ο εξοπλισμός των ανταρτών με όπλα θα μπορέσει να δώσει τέλος στον εμφύλιο, ενδεχόμενο που εξοργίζει το Κρεμλίνο. Οι νίκες του Άσαντ επί των ισλαμιστών αναγκάζουν την Δύση να ρίξει την μάσκα την δήθεν ειρηνευτικής προσέγγισης του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου