Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Ελληνισμός υπό διωγμόν

 

"Πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε. Μόνον ένας Έλληνας να μείνει, εμείς θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πώς την γην μας θα την κάμεις δικήν σου"
~ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, επιστολή στον Ιμπραήμ


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Επικεφαλής Τ.Ο. Ν.Κερκύρας


Εν έτει 2013, ο καθένας πλέον μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που φωνάζουν εδώ και 3 χρόνια μερικοί "περίεργοι" δεν είναι "συνωμοσιολογίες" αλλά πέρα για πέρα αληθινά. Ο Ελληνισμός λοιπόν βιώνει έναν νέο εκτεταμένο διωγμό.
Η Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια και η Κύπρος τους τελευταίους μήνες με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ν.Ανα(ν)στασιάδη, έχουν μπει και επισήμως πλέον σε καθεστώς ξένης εποπτείας, σε καθεστώς ξένης κατοχής.

Πολλοί αποκαλούν το καθεστώς "προτεκτοράτο", αλλά τα προτεκτοράτα τουλάχιστον απολαμβάνουν μιας κάποιας στοιχειώδους προστασίας ενάντια στις όποιες επιθέσεις των "δύστροπων" γειτόνων τους.
Στην Ελλάδα λ.χ., ούτε αυτό δεν συμβαίνει, αφού οι υπερπτήσεις πάνω από τον εναέριό μας χώρο στο Αιγαίο, είναι καθημερινές και ωστόσο κανείς από τους Ευρωπαίους κατακτητές δεν δίνει δεκάρα, παρ'όλο που τα σύνορα της Ελλάδος και ο ζωτικός της χώρος αποτελούν -θεωρητικά- σύνορα και ζωτικό χώρο της ίδιας της Ευρώπης (προφανώς οι "εταίροι" μας, προτιμούν να μας παρέχουν -με το αζημίωτο πάντα- τα παρωχημένης τεχνολογίας όπλα τους και να φορτώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μας με άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα).

Στην Κύπρο βλέπουμε να συντελείται το επόμενο έγκλημα, ή (ορθότερα) η δεύτερη φάση του εγκλήματος.
Η πρώτη φάση βέβαια βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει στην Ελλάδα και μέχρι τώρα βαίνει επιτυχώς για τους δανειστές και καταστροφικώς ασφαλώς για ίδιους τους Έλληνες.

Στην Ελλάδα "πυροκροτητής" για την "κρίση" και την δημιουργία του όλου κλίματος ήταν η ξέφρενη πορεία των δημοσιονομικών. Στην Κύπρο από την άλλη, έβαλαν στο παιχνίδι τις υπερχρεωμένες τράπεζες.
Σημασία δεν έχει όμως η αφορμή, αλλά η αιτία. Σημασία δεν έχει το πως δικαιολογούνται οι απάτες, αλλά το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές:
Μια ωραία πρωία λοιπόν, στην Ελλάδα και την Κύπρο ανακαλύπτονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τότε -ω, του θαύματος!- ξεκινά η "κατάρρευση" των οικονομικών των δύο χωρών... (Ομολογουμένως, τι timing!)

Έτσι, οι δυο άλλωτε ευημερούσες χώρες σέρνονται στα μπουντρούμια του ΔΝΤ για να τις περιποιηθεί "καταλλήλως" ο ειδικός βασανιστής (βλ. "Τρόικα").
Στην Ελλάδα το κοινωνικό ολοκαύτωμα έχει λάβει πλέον τρομακτικές διαστάσεις, διαστάσεις αληθινής θηριωδίας, αφού μετρούμε ήδη σχεδόν 4500 νεκρούς, 1.5 εκ. ανέργους, εκατομμύρια νεοπτώχων που συνωστίζονται στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, εξαθλίωση...

Αυτή ήταν η "σωτηρία" που υπόσχονταν προεκλογικά οι νυν συγκυβερνώντες. Οι δυο συνιστώσες της κατοχικής συγκυβέρνησης-Φρανκενστάιν, πριν έναν χρόνο υπόσχονταν επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και ανάπτυξη...
Αυτά να τα βλέπουν οι αδελφοί Κύπριοι διότι μόλις τώρα ξεκινούν τα δικά τους βάσανα και όσο είναι ακόμη νωρίς ας ξεσηκωθούν και ας μην αφήσουν να περάσουν τα μνημόνια κατοχής και αποικιοποίησης, που έρχονται πακέτο με το νέο (και σκληρότερο από το προηγούμενο) σχέδιο Ανάν...

Υ.Γ. 1: Όπως είχα γράψει στο άρθρο μου "Σοσιαλιστικός Νεοφιλελευθερισμός - Η ιδεολογία της κατοχικής συγκυβέρνησης" και σε όσα σχετικά άρθρα επακολούθησαν στο ιστολόγιο "Ενωμένοι Έλληνες" με το ίδιο θέμα, οι εν Ελλάδι Κουίσλιγκς έχουν δημιουργήσει ένα νέο ιδεολόγημα, υβρίδιο του νεοφιλελευθερισμού. Η συγκεκριμένη ιδεολογία μοιάζει σε όλα με τον γνωστό νεοφιλελευθερισμό αλλά συν το ότι κόντρα στα καθεστώτα πιστεύω του νεοφιλελευθερισμού, ακολουθούν όσον αφορά την φορολογική πολιτική τις σοσιαλιστικές αντιλήψεις. Την ίδια πρακτική των Ελλαδιτών νεοφιλελευθέρων ακολουθεί πλέον απ'ότι φάινεται και η κυπριακή κυβέρνηση...
Υ.Γ. 2) Απαντάμε στο ΔΝΤ και στους Ελλαδίτες και στους Κυπρίους νεοφιλελευθέρους κυβερνώντες με μια ρήση του Ουίνστων Τσώρτσιλ:
"Ένα έθνος, που φορολογεί με την ελπίδα να ευημερήσει, μοιάζει με εκείνον που ενώ έχει τα πόδια μέσα σε έναν κουβά, προσπαθεί να σηκωθεί τραβώντας το χερούλι..."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου