Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ντε και καλά το ΥΠΕΞ θέλει ο Βενιζέλος. Εκεί είναι η όλη εμπλοκή.


Περίπου βέτο έχει θέσει ο Μπένυ για να πάρει το ΥΠΕΞ, εάν βεβαίως δεν το είχε ήδη συζητήσει πριν δώσει την πολυπόθητη στήριξη στον Σαμαρά. Κάπου εδώ μπλέκεται το κουβάρι αφού ο Αβραμόπουλος φαίνεται ανυποχώρητος να το αφήσει ακόμα και με ενδεχόμενη μετακινηση στο Αμύνης. Τα σκάγια Βενιζέλου όμως παίρνουν και τον Κώστα Τσιάρα ο οποίος είναι από τους λίγους που έχουν κάνει μεθοδική δουλειά στο πόστο του, με πιθανό αντικαταστάτη όνομα που παραπέμπει σε μπίζνες ΜΚΟ.

Δεν ξέρουμε εάν ο λόγος που επιμένει ο Βενιζέλος είναι η σημασία του υπουργείου ή τα παρελκόμενα (μυστικά κονδύλια κλπ). Πάντως όσο και αν το περιβάλλον Σαμαρά δεν χωνεύει τον Αβραμόπουλο και θα ήθελε να τον πριονίσει, ο ατσαλάκωτος έχει περάσει και χειρότερα. Σε περίπτωση που το θέμα δεν λυθεί με συναίνεση όλων των πλευρών, ο υφιστάμενος κίνδυνος …Τσίπρα, θα μοιάζει περίπατος εμπρός στα εσωκομματικά πριονίσματα που θα ακολουθήσουν.

Υπάρχει όμως και το σενάριο αναβάθμισης Αβραμόπουλου και εισόδου Ντόρας που το βλέπει το Κουρδιστό Πορτοκάλι:

Στο ΥΠΕΞ η Ντόρα, αντιπρόεδροι Βενιζέλος-Αβραμόπουλος, Υγείας ο Χρυσοχοίδης.
Ξηλώνεται ο Σταυρίδης.

Μετά και από την θετική εισήγηση του Βενιζέλου, η Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει στο υπ. Εξωτερικών. Με την κίνηση-έκπληξη της υπουργοποίησης της εσωκομματικής του αντιπάλου, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί την φυγή προς τα εμπρός αξιοποιώντας όλα τα βαριά ονόματα των δύο κομμάτων.
Ο Βενιζέλος αναλαμβάνει, ως πρώτος αντιπρόεδρος τον Τομέα της Δικαιοσύνης-με σκοπό να ξετινάξει τους φακέλους της διαπλοκής-ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το ρόλο του έτερου Αντιπροέδρου και ταυτόχρονα υπουργός του νέου αυτόνομου υπ. Επενδύσεων.
O Mιχ. Χρυσοχοίδης αναλαμβάνει να καθαρίσει από τα κυκλώματα τον πολύπαθο χώρο της Υγείας ως επικεφαλής του αντίστοιχου υπουργείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ξηλώνεται ο Σταυρίδης του ΤΑΙΠΕΔ και στην θέση του τοποθετείται ξένος μάνατζερ καθ΄υπόδειξη της Τρόικας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου