Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ στην Συρία: Σε εκκένωση βάσης της Ταρτούς προχώρησε η Ρωσία

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκκένωσε την βάση στην Ταρτούς σε μία κίνηση που δείχνει ότι η κατάσταση βαίνει προς κλιμάκωση και δεν θέλει να είναι εκτεθειμένο το στρατιωτικό προσωπικό της.
«Ούτε ένας Ρώσος στρατιωτικός δεν υπάρχει πλέον στη Συρία», ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Bogdanov.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως με την επιχείρηση εκκένωσης απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό που υπηρετούσε στην ναυτική βάση της Ταρτούς μιλώντας στην εφημερίδα Al-Hayat:
«Το παρόν διάστημα το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δεν έχει ούτε ένα Ρώσο στρατιωτικό ο οποίος βρίσκεται στη Συρία. Η βάση της Ταρτούς δεν έχει καμία στρατηγική και στρατιωτική σημασία»,είπε ο Bogdanov.
Η σχετική είδηση επιβεβαιώθηκε και από τα ρωσικά ΜME τονίζοντας το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό ή πολιτικό προσωπικό δεν βρίσκεται τώρα στη ναυτική βάση της Ταρτούς ούτε και Ρώσοι εκπαιδευτές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η εκκένωση του στρατιωτικού προσωπικού αποφασίστηκε όχι μόνο από τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλειά του εξαιτίας της πολέμου που διεξάγεται στη χώρα αλλά και από το γεγονός ότι βάσει των συγκεκριμένων συνθηκών στη Συρία.
Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ Ρωσία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαθέτει 16 πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο αλλά κανένα από αυτά δεν έχει καταπλεύσει στη ναυτική βάση της Ταρτούς τους τελευταίους μήνες αλλά ούτε υπάρχουν και ανάλογα σχέδια για το άμεσο μέλλον.
Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό απομακρύνθηκε εχθές από τη Συρία με πτήση από τη Δαμασκό και επρόκειτο για 128 συνολικά άτομα.
Η εκκένωση της Ταρτούς δεν έχει σχέση με την αποστολή του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" στην περιοχή, ούτε με την αύξηση της ναυτικής δύναμης της Ρωσίας στην Α.Μεσόγειο και αυτό είναι που δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς η Μόσχα πιθανότατα θεωρεί ότι έρχεται "καταιγίδα". Η πρώτη αποστολή εκκένωσης Ρώσων στρατιωτιών είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στην Συρία παραμένουν περίπου 20.000 Ρώσοι πολίτες.
defencenet
hellas-now.com




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου