Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ποίος παίρνει την ευθύνη εν εγγυήσει για τον Μακρόνησον, την Αγία Θέκλα και το Νησί;;;;

Η παραλία Μακρόνησος που στο δυτικόν της άκρος προορίζεται από τον "πανσοφον"Δήμον Αγίας Νάπας λιμένας 800 σκαφών αναψυχής μεγάλου μήκους και τα αποβράσματα θα τα επωμίζεται η παραλία, ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΔΕΙ ΛΙΜΑΝΙΑ;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

 Ποίος παίρνει την ευθύνη εν εγγυήσει για τον Μακρόνησον, την Αγία Θέκλα και το Νησί;;;;

 (Η "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ/ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ. Οι Αγιαναπίτες ομοιάζουν με σμηναγέλη με γάβρους που χαίρεται επειδή στην περιοχή τους αφίχθηκε ένας καρχαρίας. Ενώ η Αγία Νάπα αργοπεθαίνει και καταστρέφεται ασύστολα και ξεδιάντροπα το φυσικόν της περιβάλλον καθημερινώς κωφεύουν, ενώ την ίδια ώρα χαίρονται που θα οικοδομηθεί λιμένας μεταξυ τριών παραλιών με καταστήματα, εστιατόρια κ.α. που θα δώσουν την ανταγωνιστική χαριστική βολή εις την ψυχορραγούσα περιοχή του κέντρου της Αγίας Νάπας, χαχαχαχα και πριν ειπεί κανείς την κακή του κουβέντα διαθέτω κτήμα πλησίον του υπό διάθεση για κατασκευή λιμένος, αλλά ας πάψουμε να έχουμε λύσσα και να είμαστε υποκριτές κοιτάζοντας τον τόπον και το περιβάλλον του και όχι το άπληστον συμφέρον που στις υποκριτικές ρητορείες ψευδοαποποιόμαστε, χαχαχαχαχα! Τα ίδια κάνουμε και διά τον καρχαρία στο Χα Ποτάμι, όταν έρχονται μεγιστάνες/καρχαρίες και ξένο προσωπικό θα φέρουν """"εξ άλλου το είπε και ο Αναστασιάδης = ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ = ΤΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΟΓΜΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΕΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΥΡΡΟΗ ΑΝΑΡΧΑ ΞΕΝΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ"""" και μετανάστες και εκδιωγμενοι θα γινετε. Οι Κυπραίοι είναι συμφεροντολόγοι που δεν γνωρίζουν το συμφέρον τους καν, χαχαχα, παρά μόνον το πολύ κοντινόν και άμεσον δι' αυτού δεν έχουσι μέλλον, χαχαχαχαχα!)


Ποίος παίρνει την ευθύνη εν εγγυήσει για τον Μακρόνησον, την Αγία Θέκλα και το Νησί;;;;

(Η "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ/ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ. Οι Αγιαναπίτες ομοιάζουν με σμηναγέλη με γάβρους που χαίρεται επειδή στην περιοχή τους αφίχθηκε ένας καρχαρίας. Ενώ η Αγία Νάπα αργοπεθαίνει και καταστρέφεται ασύστολα και ξεδιάντροπα το φυσικόν της περιβάλλον καθημερινώς κωφεύουν, ενώ την ίδια ώρα χαίρονται που θα οικοδομηθεί λιμένας μεταξυ τριών παραλιών με καταστήματα, εστιατόρια κ.α. που θα δώσουν την ανταγωνιστική χαριστική βολή εις την ψυχορραγούσα περιοχή του κέντρου της Αγίας Νάπας, χαχαχαχα και πριν ειπεί κανείς την κακή του κουβέντα διαθέτω κτήμα πλησίον του υπό διάθεση για κατασκευή λιμένος, αλλά ας πάψουμε να έχουμε λύσσα και να είμαστε υποκριτές κοιτάζοντας τον τόπον και το περιβάλλον του και όχι το άπληστον συμφέρον που στις υποκριτικές ρητορείες ψευδοαποποιόμαστε, χαχαχαχαχα! Τα ίδια κάνουμε και διά τον καρχαρία στο Χα Ποτάμι, όταν έρχονται μεγιστάνες/καρχαρίες και ξένο προσωπικό θα φέρουν εξ άλλου το είπε και ο Αναστασιάδης = ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ και μετανάστες και εκδιωγμενοι θα γινετε. Οι Κυπραίοι είναι συμφεροντολόγοι που δεν γνωρίζουν το συμφέρον τους καν, χαχαχα, παρά μόνον το πολύ κοντινόν και άμεσον δι' αυτού δεν έχουσι μέλλον, χαχαχαχαχα!)

Η απόφαση είναι εύκολη και η απαλλαγή πανεύκολη διά της δηλώσεως: «γράψατε λάθος». Ναι αλλά το λάθος ποίος το πληρώνει αυτός που το έκανε και πήρε την απόφαση πρόχειρα και ρηχόσκεπτα όλοι μαζί ή ακόμη χειρότερα εκείνοι που στην ουσία δεν έπταιξαν. Η δε δήλωση: «όλοι πταίμε/όλοι τα φάγαμε…» πρόκειται περί δήλωση απάτης και συμπερίληψης των αθώων στους πταίοντες ή και την μονοενοχοποίηση τινών αθώων. Το προοίμιον μας δεν είναι για ν’ αφήσει αιχμές αλλά για ν’ ακονίσει την συνείδηση και την σοφία.
Η απόφαση δημιουργίας λιμένος σκαφών αναψυχής στην Αγία Νάπα ενδέχεται οπωσδήποτε να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα τραγικά προβλήματα τέτοια που θα καταρρακώσουν την φήμη, την ποιότητα και την προέλευση τουριστών. Ο λιμένας αποφασίστηκε να γίνει εκατόν μέτρα από την παραλία της Αγίας Θέκλας, 250-300 μέτρα από το μοναδικόν στην Κύπρο σύμπλεγμα παραλιών του Μακρόνησου και έναν χιλιόμετρον από την πανδιάσημη ανά την Υφήλιω παραλία Νησί. Οι τρεις αυτές παραλίες με κάθε βεβαιότητα θα καταστραφούν από τα έλαια, πετρέλαια και άλλα υποκαταστρεπτικά στοιχεία των μηχανοκίνητων σκαφών/ημιπλοίων και δεδομένης της πληθώρας τους και της πολυχρήσεως τους. Η Αγία Νάπα έγινε διάσημη για τις παραλίες της και αυτές πρέπει να διαφυλάξει τόσον ο Δήμος της όσον και οι γειτνιάζοντες Δήμοι πρώτον εξ ανιδιοτέλειας και ύστερα λόγω συμφέροντος αφού απουσία τουριστών θα επηρεαστούν οι κατοίκοι των Κοκκινοχωρίων και όχι μόνον. Το κράτος επίσης πρέπει να ξανασκεπτεί την επιπόλαιη αυτή απόφαση. Σε καμμία χώρα σοβαρή δεν δημιουργείται λιμένας εν μεσώ χρυσόλευκων κοσμοπολιτικών φυσικών παραλιών. Κανένας τουριστικός προορισμός δεν έγινε διάσημος για τα λιμάνια του αλλά πάντοτε σχεδόν για τις παραλίες του, τουτέστιν αυτές πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρες οφθαλμών. Οι παραλίες τόσον στην Αγία Νάπα όσον και σε κάθε άλλη τουριστική περιοχή της Υφηλίου μολύνονται από τα καυσαέρια των μικρότερων σκαφών, βάρκων, τζετ σκι κ.α. πόσον δε μάλλον από λιμένα πέραν των 800 κότερων.
Πρέπον να πάψει η εσωστρέφεια στους Δήμους Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου κ.α., δεν είναι δυνατόν στα χωρικά σύνορα του εκάστοτε εν λόγω Δήμου να εγχωρέσουν αναπτύξεις όσες στον Δήμο Νέας Υόρκης! Χρειάζεται ανοικτόμυαλον σκεπτικόν ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη και συνεργασία Δήμων και να καταλάβουν πως η έκταση του δεν τους επιτρέπει όλοι οι Δήμοι να διαθέτουν απ’ όλα, αυτόν θα ήταν γελοίον. Είτε θα ενωποιηθούν οι Δήμοι είτε θα γίνουν Πολυδημοτικά Συμβούλια, άλλωστε η Κύπρος ένας Δήμος είναι γιατί δεν βλέπουμε την Κύπρο και την κάθε λεπτομέρεια της και αυτοαλληλανταγωνιζόμαστε; Το τουριστικό πρόγραμμα της Αγίας Νάπας θα έπρεπε να βαστάει ως την Λάρνακα και το αντίστροφο και αν η μία πόλη είναι ανταγωνιστική για την άλλη τότε γιατί οι Αγιαναπίτες νομίζουν πως είναι προς συμφέρον τους οικονομικώς ο υπό σχεδιασμόν λιμένας στο Ζυάτζιην/Θρόνους; Δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε τοπικιστής και προπάντον κοντόφθαλμος για να μην καταλάβω πως στον χώρο του λιμένος θα γίνει μία «μικρή Αγία Νάπα» που θα σχολάσει/κλείσει την «δουλειά» της ήδη λαβωμένης Αγίας Νάπας, τουτέστιν η Αγία Νάπα δεν πρέπει να βλέπει ανταγωνιστικώς την Λάρνακα, τον Πρωταρά, τους απομακρυσμένους προορισμούς Λεμεσσού και Πάφου αλλά τον «όφιν στον κόρφον της» τη μαρίνα! Διπλόν το κακόν λοιπόν, καταστροφή παραλιών και καταστροφή των αγιαναπήτικων επιχειρήσεων μεταφέροντας την  πολυκοσμία στο νέον θέρετρον συμφερόντων μίας εταιρείας! Προτείνω επίσης όπως τα γήπεδα κόλπου/γκολφ γίνουν εντός του Λιοπετρίου, Σωτήρας παρά τον υπεραστικόν δρόμον για να φαίνονται καθότι εκεί υπάρχει αφθονον κοκκινόχωμα και δεν χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ για να μεταφερθεί, είναι εύπλαστον, σε ωραία τοποθεσία και δεν θα χαλάσει το περιβάλλον άγριων βράχων ή άλλων στοιχείων σπάνιας ευμορφίας. Για εμένα Ξυλοφάγου, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Σωτήρα Δερύνεια είναι προεκτάσεις και δρυμοί/πάρκα τόσον της Αγίας Νάπας όσον και του Παραλιμνίου και το αντίστροφο. Πάντως εκείνο που πρέπει πρωτίστως να μην κινδυνέψει στην Αγία Νάπα/Πρωταρά είναι οι παραλίες όπως στην άγρια Αφρική προτεραιότητα έχουν τα άγρια ζώα. Ό,τι το καλύτερο διαθέτει ο καθένας το θέτει υπ’ αριθμόν έναν προτεραιότητα ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΟΝΙΜΟΥ ΟΛΙΓΑ!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ




πηγή ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου