Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - "Όλα γίνονται για το επόμενο μνημόνιο"


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Αμπε, εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα αυτά γίνονται για να προετοιμαστεί το επόμενο μνημόνιο.


Ο ίδιος χαρακτήρισε «καταστροφή» πιθανές εκλογές μέσα στην τουριστική περίοδο και σημείωσε 
πως, εκτός από την πιθανότητα εκλογών, υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή «από βουλευτές που θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να δεσμεύουν οι υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου το σύνολο του Κοινοβουλίου».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αυτή τη φορά το μνημόνιο θα περιλαμβάνει και πρόβλεψη για «κούρεμα» των καταθέσεων χωρίς την εγγύηση των 100.000 ευρώ.

Κληθείς να τεκμηριώσει την εκτίμησή του για «κούρεμα» καταθέσεων, ο κ. Καμμένος είπε πως ήδη υπάρχει υστέρηση εσόδων περίπου 4,3 δισ. ευρώ από φόρους, δύο δισ. ευρώ είναι η αποτυχία από τη ΔΕΠΑ και ένα δισ. ευρώ είναι η αποτυχία της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. «Βλέπουμε λοιπόν ότι μαζί με τα οκτώ δισ. τα οποία είναι από την προηγούμενη χρήση μιλάμε για 16 δισ. Μαζί με τα 34 δισ. της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών έχουμε ένα ποσό 50 δισ. Αυτά με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της κ. Μέρκελ δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε “κούρεμα” καταθέσεων», εξήγησε.

Όπως υπογράμμισε, η πολιτική των μνημονίων μέχρι τώρα έχει αποτύχει, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, οι αποκρατικοποιήσεις έχουν αποτύχει και «η κυβέρνηση κατ' εντολή της κ. Μέρκελ από ό,τι φαίνεται πάει στο επόμενο μνημόνιο».

Επίσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την τελική στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι την κυβέρνηση, λέγοντας ότι βλέπει την αποχώρηση σαν «αποχώρηση με παραμονή». Ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε, «δεν εγκατέλειψε το συζυγικό κρεβάτι» ενώ ανέφερε πως περιμένει να δει τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου