Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ -βίντεο

Στο μοτίβο του παλιού γνωστού τραγουδιού "Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι" του Χάρρυ Κλυνν κινήθηκε η ομιλία  του Πρωθυπουργού  προς τον ελληνικό λαό… Οι πολίτες, μετά την ομιλία του, ψάχνονταν να δουν αν απευθύνθηκε σε αυτούς ή σε κατοίκους κάποιας άλλης χώρας.


Και τι δεν είπε το στόμα του…τι να πρωτοθυμηθούμε. Προσπάθησε να πείσει ότι η πίεση της τρόικας δεν αφορούσε σε απολύσεις, αλλά σε αντικαταστάσεις. Τις χιλιάδες απολύσεις ή αλλιώς σφαγή των δημοσίων υπάλληλων τις ονόμασε "ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα"…

Τη μονιμοποίηση του χαρατσιού που ξέσκισε κυριολεκτικά τους Έλληνες τη χρύσωσε με  μείωση των συντελεστών κατά 15%, βαπτίζοντάς την "ελάφρυνση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας".

Μίλησε για πρωτογενή πλεονάσματα, ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους, ρυθμίσεις χρεών προς το κράτος σε δόσεις, χώρα παράδειγμα προς μίμηση...
Αφού έσωσαν την χώρα τώρα σώζουν και την ΕΡΤ, ρίχνοντας οι επιτυχημένοι της Κυβέρνησης μαύρο στο ραδιομέγαρο !!!

Οι συγχωνεύσεις καταργήσεις των δημοσίων φορέων δεν τους βγήκε… Και έτσι είπαν οι άνθρωποι ότι κάτι έπρεπε να δείξουν επιτέλους στους τροικανούς που έρχονται σε λίγες μέρες στην χώρα μας  κλείνοντας  την ΕΡΤ και  μαζί με τα δικά τους χρυσά συμβόλαια  πετάνε στον δρόμο 2656 εργαζόμενους.

Πηγές  μάλιστα αναφέρουν  ότι με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην κρατική τηλεόραση θα τεθούν εκτός Δημοσίου περίπου 600 – 700 εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικών καθηκόντων, από τους 2.656 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Ανάλογη τύχη θα έχουν και άλλες ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου και υπηρεσίες των Δήμων, ενώ παράλληλα, γίνεται λόγος για συγχώνευση των αμυντικών εταιρειών του Δημοσίου, έναν τομέα όπου εργάζονται 2.650 υπάλληλοι.

Ωστόσο, πολλά σενάρια κάνουν λόγο για κατάργηση υπηρεσιών ή μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες, κάτι που θα συνοδευτεί με απολύσεις…
Την ίδια ώρα το φιάσκο με την Gazprom τσαλάκωσε την εικόνα  του success story της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού και όχι μόνο!!!

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που μετέδωσε το Reuters, είναι δύσκολο να καλυφθεί εντός του 2013 το ποσό του 1 δισ. ευρώ που αναμενόταν από τη ΔΕΠΑ.

Βάσει των όρων του μνημονίου, η Ελλάδα έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον 2,5 δισ. έως το τέλος του 2013.

Έτσι το ΔΝΤ τρίβει τα χέρια του έχοντας πιάσει από το γιακά το Μέγαρο Μαξίμου επιβάλλοντας συν όλα τα άλλα  να επιτραπούν και οι πλειστηριασμοί από 1ης Σεπτεμβρίου, φέρνοντας τέσσερις μήνες πιο κοντά (η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που έχει δοθεί με νομοθετική πράξη πέρυσι λήγει 31.12.2013) τον εφιάλτη του ξεσπιτώματος για παραπάνω από 200.000 νοικοκυριά.

Βέβαια κουβέντα δεν έκανε για ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από τον Ιούνιο και μετά…Μια και τα κουκιά δεν βγαίνουν!!!  Απλά έβαλε  τον Στουρνάρα να το αρνείται κατηγορηματικά ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την συζήτηση στα τηλεοπτικά παράθυρα για να μας έρθει πιο μαλακά!!!

Με μεγάλη ευκολία βάφτισε το μαύρο άσπρο…Άλλωστε είναι πεπεισμένος ότι όταν ρίξει το δίλημμα "παραμονή στο ευρώ ή έξοδος και αναζήτηση άλλης συνταγής", οι πολίτες δεν θα θυμούνται τίποτα από ό,τι είπε!!!



.




συντάχθηκε απο τόν/τήν κόμπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου