Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πάμε σε συντάξειs των 360 ευρώ και κάτι ψιλά


alt
Ριζικές ανατροπές δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, λόγω των εκρηκτικών ελλειμμάτων των ταμείων που ανέρχονται στα 2,6 δισ ευρώ για το 2014.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα συγχωνευθούν όλα τα ταμεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου Λοβέρδου για διαχωρισμό της κύριας σύνταξης που θα δίνει το κράτος από την αναλογική σύνταξη που θα προκύπτει από τις εισφορές, θα οδηγήσει σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι συντάξεις θα βαίνουν μειούμενες από το 2014 για να φτάσουν τελικά σε ποσοστό αναπλήρωσης 48% του μισθού που έπαιρνε ο συνταξιούχος ως εργαζόμενος. Ολα αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι πηγαίνουμε σε συντάξεις των 360 ευρώ προσαυξημένες με ό,τι προκύψει από τον μαθηματικό τύπο, το οποίο εκ των πραγμάτων θα είναι οριακό.

1 σχόλιο:

  1. Απολύουν και εξαθλιώνουν το λαό, δίνοντάς τα όλα τζάμπα (φάρμακα, επιδόματα, δουλειές) στους λαθρομετανάστες....
    Κατά τα άλλα οι αμετανόητοι της γεννιάς του παραμμυθιού με τους δήθεν πεθαμένους, θέλουν να κάνουν σε λίγες μέρες και γιορτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή