Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πόσες “ανακρίτριες” θα χρειαστούν για να σώσουν τoν Προβόπουλο αν ισχύει η βόμβα Μίχαλου;


20131109-200805.jpg
Σε αποκάλυψη βόμβα για το περιεχόμενο της έκθεσης της Blackrock προχώρησε χθες ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή Αγορά Αξιών του Νίκου Καρούτζου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι η έκθεση της Blackrock που θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα θα διαπιστώνει ότι οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή τρύπα ύψους 9,5 δις Ευρώ. Εφ όσον αυτό επιβεβαιωθεί είναι προφανές ότι θα απαιτηθούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 9,5 δις Ευρώ. Εξάλλου ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ετοιμάζεται για να κατατεθεί στη
βουλή και να ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.
Ο κ. Μίχαλος ανέφερε επίσης ότι αποτελεί πρόβλημα και επικίνδυνη εξέλιξη η συνεχής μείωση των καταθέσεων την οποία απέδωσε στην ανάγκη πληρωμής των δυσβάστακτων φόρων και όχι φυσικά στην απόσυρση κεφαλαίων για να μπουν κάτω από μαξιλάρια όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν.
Αναφερόμενος στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτήρισε την τελευταία ρύθμιση χειρότερη από την προηγούμενη. Πρότεινε δε να υπάρξει νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα παγώνουν οι οφειλές που υπάρχουν μέχρι 31/12/2013 για όλο το 2014 όπου όμως για να παγώσου θα πρέπει οι οφειλέτες να είναι ενήμεροι κάθε μήνα για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα από 2015 να γίνει εξαετής ρύθμιση των προηγούμενων οφειλών.
Τέλος χαρακτήρισε θετική τη χρηματιστηριακή άνοδο επισημαίνοντας ότι το Χρηματιστήριο προηγείται των επιδόσεων της πραγματικής οικονομίας από 18 έως 24 μήνες.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου