Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Των φονιάδων το αίμα με φως ξεπληρώνω


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

Των φονιάδων το αίμα με φως ξεπληρώνω (ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ)

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΙΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΊΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ
ΚΑΡΑΣΣΟ
ΡΟΖΕΣΤΑΙΝ - ΡΟΖΑΚΗΣ

Σύμφωνα πάντα με όσα έχει καταγράψει ο κ. Κούκουνας και τα έχει δημοσιοποιήσει και σε αρθρογραφία του σε ανύποπτους χρόνους («Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», είναι ο ακριβής τίτλος του βιβλίου), πρωτεργάτης της συνεργασίας της οικογένειας Αγγελόπουλων με τους Γερμανούς κατακτητές ήταν ο «πάτερ φαμίλιας», Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Κατά τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρατίθενται, οι «συνεργάτες των Γερμανών αδερφοί Αγγελόπουλοι», προέβαιναν σε μια σειρά οχυρωματικών έργων επ' ωφελεία του γερμανικού στρατού Κατοχής και μεταξύ αυτών, κατασκεύαζαν με σίδερο και ατσάλι συρματοπλέγματα για τους Έλληνες αιχμαλώτους που συγκεντρώνονταν στα στρατόπεδα κράτησης και εκτέλεσής τους.!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΣΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ; ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ DANONE ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΡΟΖΕΝΣΤΑΙΝ - ΡΟΖΑΚΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ

ΤΟ 1996 Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΟ ΡΟΖΕΝΣΤΑΙΝ !!!!!!!

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ

ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ;

Σύμφωνα με το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», είπε το εξής, που φρόντισαν να θάψουν απαξάπαντα τα ΜΜΕ: «Κακώς η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική αναπτύχθηκε στη λογική της αντιμετώπισης απειλών από τους γείτονες........

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ :

Με την υπογραφή του Χρήστου Ροζάκη αλλά και του Κύπριου Λουκή Λουκαΐδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατακεραυνώνει την χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την "μακεδονική" και "τουρκική" μειονότητα.
Με την ψήφο του, το Δικαστήριο του Στρασβούργου δικαίωσε ομόφωνα τους “Μακεδόνες” της Φλώρινας και τους “Τούρκους” της Θράκης σε τρεις τουλάχιστον περπτώσεις.
Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η περίπτωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ), το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια στις αναφορές του για την Ελλάδα χαρακτήριζε τη μειονότητα της Θράκης “μουσουλμανική”, ενώ τώρα “τουρκική“, παραπέμποντας, μεταξύ άλλων, και στις συγκεκριμένες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. !!!!!!!!

''Μακεδονική'' μειονότητα

Οκτώβριος του 2005 και η οκταμελής σύνθεση του 1ου Τμήματοςτου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του οποίου προεδρεύει ο Κύπριος ευρωδικαστής κ. Λουκαΐδης και στο οποίο συμμετέχει ως μέλος και ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ!!!!! ο Έλληνας ευρωδικαστής κ. Ροζάκης, εκδικάζει την υπόθεση του σωματείου “Ουράνιο Τόξο”, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας και μάχεται για την αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα !!!!!!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα !!!!! την χώρα μας
σημειώνοντας παράλληλα ότι “Ουράνιο Τόξο” είναι νόμιμο σωματείο που ως στόχο έχει την υπεράσπιση της “μακεδονικής” μειονότητας που ζει στην Ελλάδα”! ΚΑΙ υποχρέωσαν την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση στους εκπροσώπους του “Ουράνιου Τόξου” ύψους 35.000 ευρώ !!!!!!!!!!

Στις 13 Ιουλίου του 2006 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο προήδρευε ο κ. Λουκαΐδης και συμμετείχε ως μέλος ο κ. Ροζάκης, αποφάσισε ομόφωνα ότι η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (δικαίωμα ελευθερίας στη συνείδηση και στην θρησκευτική πίστη). !!!!!!!
Η υπόθεση αφορούσε στην περίπτωση του αποκαλούμενου “ψευδομουφτή” Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγά, ο οποίος είχε εκλεγεί μουφτής από το μειονοτικό σώμα, αλλά δεν είχε αναγνωριστεί από το Ελληνικό κράτος.
Τα Ελληνικά Δικαστήρια είχαν διώξει ποινικά επτά φορές τον “ψευδομουφτή” για αντιποίηση αρχής και τον είχαν καταδικάσει επειδή εξέδωσε ανακοινώσεις θρησκευτικού περιεχομένου χωρίς να έχει επίσημα την ιδιότητα του μουφτή.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως, είχε αντίθετη άποψη και καταδίκασε την Ελλάδα. !!!!!!!

Το δίδυμο των ευρωδικαστών, όμως, φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε ….. δήμιο για την Ελλάδα. Πριν από λίγες εβδομάδες η επταμελής σύνθεση του 1ου Τμήματος, του οποίου προήδρευε ο κ. Λουκαΐδης και συμμετείχε ο κ. Ροζάκης, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος του “συνεταιρίζεσθαι” (άρθρο11 της Ε.Σ.),επειδή τα δικαστήρια της χώρας μας αρνούνται από το 1995 να αναγνωρίσουν τη νόμιμη σύσταση του σωματείου “Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Έβρου”.
“Θρίαμβος των (σ.σ.:αυτοαποκαλούμενων) Τούρκων της Δυτικής Θράκης με τη βοήθεια του κ. Ροζάκη και του κ. Λουκαΐδη” :αυτά αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης(ΕΟΤΔΘ) μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δικαιώσουν τον “Σύλλογο Νεολαίας Μειονοτήτων Έβρου”.
Εντυπωσιακές επίσης είναι και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΤΔΘ κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου που ευχαριστεί τον κ. Χρήστο Ροζάκη και τον κ. Λουκή Λουκαΐδη, αναφέροντας ότι ” το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της απόφασης ήταν ένας Έλληνας και ένας Ελληνοκύπριος ευρωδικαστής δείχνει ξεκάθαρα πόσο δίκιο έχουν οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης”.

Ορισμένες από τις προσωπικές απόψεις του κ. Ροζάκη :

Όσον αφορά τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, είναι σαφές ότι πληρούν τους όρους για να χαρακτηριστούν εθνοτική ομάδα” !!!!!!!!
“στην Ελλάδα υπάρχει σλαβοφωνη μειονότητα”.

Προσθέτει μάλιστα ότι “Σλαβόφωνοι μοιράζονται κοινή εθνοτική καταγωγή με τους γειτονικούς πληθυσμούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”.

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΠΡΑΞΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ )

Έγραψε και βιβλίο για την ΑΟΖ
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΙΕΥΣΗ
Για να είμαι απόλυτα σαφής, αυτό που ονομάζω προστιθέμενη αξία της ΑΟΖ είναι ότι επειδή καλύπτει και τον χώρο που ονομάζουμε «κολόνα της θάλασσας», δηλαδή το νερό πάνω από τον βυθό, όπως επίσης και την επιφάνεια των υδάτων, δημιουργεί νέες δυνατότητες για το εθνικό κράτος στο να προστατεύσει την αλιεία και να εκμεταλλευτεί τη χρήση των κυμάτων και των ανέμων ως μορφές παραγωγής ενέργειας ήπιας μορφής.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕΙ
Ο
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ. Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ
Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ:
Ο εχθρός ήτανε η Τυραννία, ήτανε η μορφή του Αδικου, που την είχαμε υποστεί κάτω από διαφορετικές μορφές επί αιώνες και είχε γίνει μοίρα μας. Αυτή η εξέγερση εναντίον της Μοίρας, χωρίς υπολογισμό, μες στα όλα, αυτή η «όμορφη αφροσύνη», όπως λέω κάπου αλλού, ήτανε που ανέβαζε το γεγονός σε μιαν άλλη σφαίρα. Μέσα μου έγινε μια αναπαρθένευση των τριμμένων εννοιών. Οι λέξεις ξεφουσκώνανε και ξαναγεμίζανε με καθαρή ουσία. Με τη βοήθεια της ουσίας αυτής βρήκα το θάρρος να ξαναπροφέρω λόγια που ώς τότε φοβόμουνα επειδή τα συναντούσα μόνο στα χείλη των κούφιων πολιτικών και των πατριδοκαπήλων.
 
 
 
 

Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το .

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου