Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η Γαλλία ποινικοποιεί την ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλες

sta-5-evro-o-agoraios-erotas-stin-patra-apo-allodapes-ierodoules-1-315x236Αδίκημα θα θεωρείται στη Γαλλία η ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλες, αν εγκριθεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το σχετικό άρθρο ορίζει την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ και το διπλάσιο (3.000 ευρώ) εάν υποπέσει κάποιος ξανά στο ίδιο αδίκημα. Παράλληλα οι παραβάτες θα αναγκάζονται να παρακολουθήσουν σεμινάριο ευαισθητοποίησης, παρόμοιο με εκείνο για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που παρακολουθούν όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει αρκετές πιθανότητες να υπερψηφιστεί, περιέχει περισσότερα από 20 άρθρα, τα οποία αφορούν στην εξάρθρωση ξένων δικτύων εκμετάλλευσης γυναικών αλλά και στην παροχή βοήθειας προς ιερόδουλες που επιθυμούν να σταματήσουν το επάγγελμα.

Ωστόσο, το άρθρο που μετατρέπει σε αδίκημα τη συνεύρεση με ιερόδουλες έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς έτσι μεταφέρεται η ποινική ευθύνη από τις ιερόδουλες στους πελάτες τους.



 
Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα αντρών που υπέγραψαν ως «343 γουρούνια» καταδίκασαν σε ανοιχτή επιστολή τους τους βουλευτές που «χώνουν την μύτη τους» στη σφαίρα του ιδιωτικού και «ψηφίζουν νόμους για την επιθυμία και την απόλαυση».

«Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τα κάλλη τους, ακόμη και να το απολαμβάνουν. Αγαπούμε την ελευθερία, τη λογοτεχνία και την οικειότητα. Όταν το κράτος αρχίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη των γεννητικών μας οργάνων, και τα τρία βρίσκονται σε κίνδυνο... Σε αντίθεση προς τους 'σεξουαλικά ορθούς', σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν ενήλικες» αναφέρουν στην επιστολή.
 
Η παραπομπή στις «343 γουρούνες», που το 1971 είχαν κυκλοφορήσει μανιφέστο για να δηλώσουν ότι είχαν κάνει άμβλωση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
 
Σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η ανοιχτή επιστολή είναι «σκανδαλώδης και αντιδραστική» και αποκαλύπτει «τον πραγματικό στόχο όσων υπερασπίζονται την πορνεία, που είναι η διατήρηση της ανδρικής κυριαρχίας και της γυναικείας υποταγής».

Αντίθεση προς το νομοσχέδιο εκφράζουν και όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα συναφή με την πορνεία. Όπως υποστηρίζουν, οι ιερόδουλες θα οδηγηθούν ακόμη περισσότερο στο περιθώριο και θα γίνουν πιο ευάλωτες στην εκμετάλλευση από διάφορα εγκληματικά δίκτυα.
 
Το περιοδικό «Causeur», που δημοσίευσε την επιστολή των «343 γουρουνιών», αναρωτήθηκε αν η εξάλειψη της πορνείας, που είναι ο δηλωμένος στόχος της κυβέρνησης, είναι πραγματικά εφικτή.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου