Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ- Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΑ


φώτο Christos Papanikos:(εφ."Αναγγελία")
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» για την ανάπτυξη της χώρας μας, την ανταγωνιστικότητα, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τα οδικά έργα, τις τιμές των προιόντων αλλά και το μοντέλο ανάπτυξης.
Πότε θα έρθει η ανάπτυξη;
«Θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο νωρίς διαθρωτικές αλλαγές. Δεν παριστάνω τον αλάθητο. Από τότε που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, είχαμε πει για ύφεση 4,2 %. Φαίνεται ότι όπως κλείνει η χρονιά η ύφεση θα είναι πιο ρηχή. Θα είναι κάτω από 4 %. Θα το ξέρουμε όμως αυτό σε 40 μέρες. Από του χρόνου θα έχουμε ακόμα πιο θετικές εξελίξεις», είπε ο υπουργός.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές
«Από την αρχή που υπογράφηκε το μνημόνιο θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και μικρότερη έμφαση στα δημοσιονομικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
«Και η τρόικα έχει κάνει τα δικά της λάθη αλλά η αλήθεια είναι ότι παρότι έγιναν λάθη στο μείγμα της ακολουθούμενης πολιτικής δεν μπορείς να διαγράψεις τα προβλήματα με μια γομολάστιχα και να ξαναγυρίσεις σε ένα πάρτι. Αυτό δεν γίνεται» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Ο στόχος ο δικός μας είναι με μια σειρά συγκεκριμένων πολιτικών να βγούμε όχι πολύ μακριά από τώρα από το μνημόνιο και να γίνουμε μια κανονική και πάλι χώρα της Ε.Ε.», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Πρέπει να στηριχτούμε στον ιδιωτικό τομέα»
«Εμείς πιστεύουμε ότι ο δημόσιος τομέας, δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας. Έχουμε μια ανεργία πάρα πολύ μεγάλη στο 27 %. Θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχτούμε στον ιδιωτικό τομέα, σε ιδιωτικές επενδύσεις. Τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Θέλουμε και οι Έλληνες να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά προσκαλούμε και κάθε ξένο αξιόπιστο επενδυτή».
Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ
«Υπάρχουν αρκετά προγράμματα, τα οποία είτε προχώρησαν, είτε προχωρούν και βεβαίως θα σχεδιαστούν και καινούργια προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ»

«Κανένα μέτρο δεν είναι πανάκια»
«Κανένα μέτρο δεν είναι πανάκια. Η οριστική λύση θα είναι η χώρα μας όντως να ξεπεράσει αυτό τέλμα και να μπει στον χώρο της ανάπτυξης. Το ΕΣΠΑ θα λειτουργήσει υποστηρικτικά, οι δημόσιες επενδύσεις θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά. Αυτό που θα μας οδηγήσει κατά βάσην σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι η αλλαγή του κλίματος.» 
Πρόσθεσε ακόμα ότι το πρόβλημα της ρευστότητας θα λυθεί με την είσοδό μας στις αγορές.
ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η  ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΟΥ  ΤΟΥ  ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΠΤΥΣΕ.ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

.


Συντάχθηκε απο τον/την κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου