Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ! Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες



Πρωτοφανή γεγονότα εξελίσσονται στο χώρο της δημόσιας υγείας, με πρωταγωνιστή τον, κατά δήλωσή του, «μνημονιακότερο των μνημονιακών» κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, o κ. Γεωργιάδης ετοιμάζεται να φέρει, σε
άσχετο νομοσχέδιο που συζητείται την Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης Κέντρων Υγείας σε Δήμους, προκειμένου οι τελευταίοι να τα παραχωρήσουν σε ιδιώτες με την μορφή Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Αυτός είναι ο μανδύας που έχει επιλεγεί, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις για την παραχώρηση σε ιδιώτες και μάλιστα με άξιες απορίας διαδικασίες και μικρά ανταλλάγματα, υπηρεσιών και υποδομών δημόσιας υγείας.
Η μεγάλη πολιτική μπίζνα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων έχει ήδη «στηθεί» σε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δήμους. Με αυτούς θα προχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης στους σχεδιασμούς του.
Η αρχή λέγεται πως θα γίνει με το Δήμο Κω, που είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον κ. Γεωργιάδη εδώ και 20 μέρες και αποτελεί το «λαγό» αυτής της μεθόδευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτο στη λίστα της αξιοποίησης είναι το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια της Κω, το οποίο δεν λειτουργεί.
Γιατί δεν λειτουργεί;
Γιατί δεν έχει οργανισμό, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις και να μπορέσει να λειτουργήσει.
Ποιος είναι υπεύθυνος και αρμόδιος για τη δημιουργία οργανισμού;
O κ. Γεωργιάδης, που δεν έχει κάνει το παραμικρό. Γιατί δεν έχει κάνει τίποτα, είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς...
Υπάρχουν ήδη ιδιωτικά συμφέροντα και «κοράκια», που ετοιμάζονται για τηνεπέλαση στα Κέντρα Υγείας και στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι κατ' ευφημισμόν κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα έχουν ως εταίρους γιατρούς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις υποδομές των Κέντρων Υγείας (αγορασμένες με χρήματα των Ελλήνων πολιτών) και θα ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο κ. Γεωργιάδης τους παραχωρεί, δηλαδή, «έτοιμο μαγαζί».
Παράλληλα σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων και να εξετάζουν εκεί τους ασθενείς-πελάτες τους.
Οι μεθοδεύσεις αυτές του Υπουργού Υγείας γίνονται ερήμην του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή.
Σε περίπτωση που κατατεθεί η τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να θέσει ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αφού στο ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του κ. Γεωργιάδη και δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία.
Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα από τους Καραμανλικούς βουλευτές που χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον κ. Γεωργιάδη, με επιεικέστερο αυτόν που τον χαρακτηρίζει ως «ακροδεξιό μπουμπούκι», εκ του «μπουμπούκος».
Βουλευτές της Ν.Δ δεν ξεχνούν ότι ο σημερινός Υπουργός Υγείας υπήρξε από τους υβριστές του Κώστα Καραμανλή και δεν πρόκειται να αποδεχθούν, όπως λένε, τέτοιου είδους πρακτικές, με τροπολογίες, όπως αυτή που φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης. Πλησιάζει η ώρα για να φανεί αν οι Κασσάνδρες επαληθευτούν.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου