Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά λιτότητας




"Δεν μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν το κόστος της οικονομικής κρίσης οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι" και "δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια",
τονίζουν στελέχη συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετείχαν σήμερα στις κινητοποιήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε περίπου 100 πόλεις της Ιταλίας.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν με τις κινητοποιήσεις αυτές την διαμαρτυρία τους για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα για το 2014.
Στο Μιλάνο, μέλη συνδικάτων CGIL, CSIL και UIL διαδήλωσαν υπό βροχή, με την συμμετοχή ηγετικών στελεχών τους.
"Η Ιταλία δεν πρόκειται να ανακάμψει αν δεν αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών κι αν δεν εγκριθεί μια σοβαρή βιομηχανική πολιτική. Είναι παράλογο το ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να φορολογούνται περισσότερο από όσους έχουν σταθερά εισοδήματα που δεν προέρχονται από την δουλειά τους", δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του CGIL, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας.
Οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις σημερινές πορείες προβάλλουν διάφορα αιτήματα: να φορολογηθούν τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, να σταματήσει το "πάγωμα" μισθών και συντάξεων, να γίνουν προσλήψεις στους τομείς εκείνους του δημοσίου στους οποίους υπάρχουν διαπιστωμένες πάγιες ανάγκες.
"Στην χώρα μας οι φόροι κινδυνεύουν να μετατραπούν στον τάφο της οικονομίας και στο τέλος της ίδιας της Δημοκρατίας" είπε χαρακτηριστικά ο Ραφαέλε Μπονάνι, επικεφαλής του συνδικάτου CSIL.
Διαδηλώσεις οργάνωσαν σήμερα και ιταλοί μαθητές στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα να ενισχυθεί η δημόσια παιδεία και να σταματήσει η κυβέρνηση Λέτα να ακολουθεί την πορεία που χάραξε ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι. Στην Μπολόνια σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης συγκρούσεις ανδρών της αστυνομίας με μια ομάδα διαδηλωτών η οποία επιχείρησε να αποκλείσει την πρόσβαση στα γραφεία της τοπικής περιφέρειας.

επμέλεια Νάκος Μαρουγκας


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου