Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων





Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Κατά 40% αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο έτος οι αιτήσεις προς την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για δωρεάν διανομή τροφίμων. Το ποσοστό είναι τεράστιο, καθώς τον προηγούμενο χρόνο οι αιτήσεις είχαν αυξηθεί κατά 35% από πρόπερσι.

«Η αύξηση είναι πολύ μεγάλη λόγω της οικονομικής κρίσης. Το πρόβλημα έχει βγει πλέον στην επιφάνεια και υπάρχει τρομερή ζήτηση των προϊόντων» σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γεωπόνος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης Μαυρουδής Γκιόσης, με αφορμή τη σημερινή δωρεάν διανομή ζυμαρικών σε απόρους.

Σημειώνεται ότι η διανομή τροφίμων γίνεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλους τους νομούς της χώρας.Φέτος, θα διανεμηθούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης 217 τόνοι ζυμαρικών, 88.000 λίτρα λαδιού, 14,5 τόνοι γραβιέρας, 17 τόνοι κασέρι και 30 τόνοι φέτας, συνολικής αξίας 1.300.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι 38.000 και η διανομή των τροφίμων θα γίνει μέσω 63 συλλόγων και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στους οποίους περιλαμβάνονται φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων και άλλοι.

Το κριτήριο για τη δωρεάν διανομή τροφίμων ήταν για φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.200 ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι απορρίφθηκαν 15.000 αιτήσεις μέσω του ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δεκτές έγιναν 38.500 αιτήσεις. Αντίστοιχα, πέρσι το κριτήριο ήταν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ενώ είχαν εξυπηρετηθεί 30.000 δικαιούχοι.
πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου