Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ machu picchu................!!!!!

Συμφωνώ πολύ με την κατωτέρω άποψη καθότι η λέξη picchu/πίτσιου/πίτσου έχει άμεση σχέση με την λέξη πιτσούνι = η νεοσσή περιστερά και συνάμα η περιστερά είναι σύμβολον ευλογίας και αγιότητος σε πολλούς πολιτισμούς. Επίσης μία γλωσσολογική συνήθεια των γλωσσών όπου προέκυψαν εκ της ΕΛΛΝΙΚΗΣ ΓΛΩΤΤΑΣ είναι αν μη τι άλλον προδίδονται από το πρώτον γράμμαν όπου είναι ίδιον με της αρχικής λέξεως και ιδιαιτέρως των συμφώνων. Έχω επισημειώσει χιλιάδες λέξεις με αυτήν την προδοτική στάση. Η δε λέξη machu/μάτσιου/μάσσιου/μάττου = το ρήμαν μάττω/μάσσω, ώστε γαρ η λέξη μάτσιου σημαίνει μάγος/μαγικός, μάγειρας, μαέστρος κ.α., τουτέστιν μάτσιου πίτσιου = μαγικόν πτηνόν/πουλί/πιτσούνι, όλα αρχίζουν από το γράμμα πι όπως και η λέξη πίτσιου.

Η θεωρία αυτή είναι του συγγραφέα και η αναδημοσίευση δικαιούται αφού αναφερθεί ο ισχυριστής της θεωρίας, έκαστη εν λόγω θεωρία είναι προκατοχυρωμένη, ευχαριστούμε διά την θερμή κατανόηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

 

 

Machu Picchu ένα γιγάντιο γεόγλυφο πτηνού;

Πριν από 20 χρόνια, ο αρχιτέκτονας Enrique Guzman αγόρασε ένα μικρό μοντέλο υπό κλίμακα του Machu Picchu από το Εθνικό Μουσείο.
Αυτό που διέκρινε στο μοντέλο θα γινόταν η βάση για την μεταπτυχιακή του διατριβή: «Η ακρόπολη είχε την μορφή ενός πουλιού» αναφέρει. Κατά την διάρκεια της έρευνάς του μελέτησε έγγραφα, διάβασε ιστορικά βιβλία, απομνημόνευσε σχέδια και ανέλυσε οικιστικές χρήσεις αυτών.
«Έχω συμπεράνει ότι όλοι αναλύουν το Machu Picchu από αρχαιολογική ή ιστορική σκοπιά. Αυτό που ήθελα ήταν να το μελετήσω από την πλευρά της αρχιτεκτονικής». Ο Guzman αναφέρει ότι βρήκε ότι η αρχική περίμετρος της ακρόπολης είχε το σχήμα πουλιού που φαίνεται να πετά προς το λόφο Uña Huayna Picchu:
«Η διάταξη των κτιρίων, των δρόμων και των πλατειών κατευθύνεται προς αυτό τον λόφο».
Αναφέρει επίσης ότι τα ευρήματά του βασίζονται στην μελέτη της οικιστικής χρήσης και του προσανατολισμού της πόλης. Πιστεύει ότι το Machu Picchu δεν σημαίνει «παλιό βουνό» αλλά η λέξη “picchu” προέρχεται από τη “pichiu” που στην διάλεκτο Quecha σημαίνει «πουλί»».
Ωστόσο, η θεωρία αυτή δεν έπεισε τον Fernando Guzman Astete, επικεφαλή του αρχαιολογικού πάρκου του Machu Picchu.
«Ο παραδοσιακός προσανατολισμός των πόλεων στις Άνδεις είναι από την ανατολή προς τη δύση. Η ανατολή του ήλιου καθορίζει τον προσανατολισμό ενός κτιρίου και ο λόφος Uña Huayna Picchu βρίσκεται στον βορρά.
Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η πόλη χτίστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος να μπορεί να βλέπει το ξημέρωμα στην ανατολή.
Αυτό συμβαίνει μόνο με την Intihuatana, τον ιερό βράχο των Ίνκας, και τον Ναό των Τριών Παραθύρων» αναφέρει ο Astete, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν αρκετές ερμηνείες για το σχήμα της αρχαίας πόλης αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο ιστορικός José Tamayo Herrera: «Για αρκετό καιρό οι ερευνητές επιθυμούν να αποδίδουν διάφορα σχήματα στις αρχαίες πόλεις των Ίνκας, αλλά πιστεύω ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από φαντασιώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου