Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο, πράξη δεύτερη!



Kατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…Το νομικό μόρφωμα που μετατρέπει τους Έλληνες σε φιλοξενούμενους στην ίδια τους τη χώρα..
Κατατέθηκε σιωπηλά την Τετάρτη το βράδυ στην Βουλή το «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τα τελευταία συμβάντα οδηγούν, όπως είχαμε προβλέψει, στο να δεχθούν οι πολίτες στην Ελλάδα αδιαμαρτύρητα τα όποια μέτρα τους ετοιμάζονται και τα οποία αφορούν είτε την αυξημένη αστυνόμευση είτε την φίμωση της ελευθερίας του λόγου μέσω νομοσχεδίων δήθεν αντί-ρατσιστικών.

Οι τροποποιημένες διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου προβλέπουν πιο αυστηρές ποινές και κυρώσεις σε όποιον τολμήσει να εκφέρει άποψη, η οποία δεν αποδέχεται την γνώμη που θέλουν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές. Υπενθυμίζουμε ότι η ποινικοποίηση της ελεύθερης άποψης δεν αποτελεί έκφανση της δημοκρατίας αλλά μιας παγκόσμιας χούντας.

Με μια πρώτη ανάγνωση του νόμου ο καθένας, όντας επηρεασμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις, θα αποδεχτεί άκριτα το κείμενο. Ωστόσο, πίσω από γράμμα του νόμου ο νομοθέτης επιδιώκει να φιμώσει τον κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, καθώς εννοείται πως η κακομεταχείριση ανθρώπου από συνάνθρωπο είναι πλήρως καταδικαστέα και τιμωρείται ήδη αυστηρά από τον νόμο είτε το θύμα είναι λευκός είτε μαύρος είτε Ασιάτης, είτε ερυθρόδερμος! Τι χρειάζονται λοιπόν τα «αντί-ρατσιστικά» νομοσχέδια;



ΠΥΓΜΗ.gr

Διαβάστε τι προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο:

Θα τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ όποιος προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό και τη σωματική ακεραιότητα.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρείται και όποιος, με πρόθεση, διεγείρει ή παροτρύνει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιούν μειονοτικές ομάδες και από τις ενέργειες αυτές υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια τάξη.

Αν οι πράξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, τότε θα επιβάλλεται ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ με τις ίδιες όμως ποινές θα τιμωρείται και όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των εν λόγω πράξεων.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρείται και όποιος, με πρόθεση δημόσια αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο (προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, με τέτοιον τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή να ενέχει απειλητικό ή προσβλητικό χαρακτήρα κατά ομάδας προσώπων που διακρίνεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Σε περίπτωση που οι αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων (πχ πολιτικά κόμματα) ή από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπό τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του (σωρευτικά ή διαζευκτικά):

α) Διοικητικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ,

β) Αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.ά. για διάστημα από έναν έως έξι μήνες. Αν οι αξιόποινες αυτές πράξεις έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι αξιόποινες αυτές πράξεις κατά των διακρίσεων, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ όποιος θίγεται (παθών) κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, αλλά και ως πολιτικός ενάγων απαλλάσσεται του σχετικού παραβόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου