Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Επιστολές Χριστόφια σε Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Επιστολές Χριστόφια σε Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
Καίριο πλήγμα στη δημοκρατία και την αντικειμενική πληροφόρηση χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.


«Η ΕΡΤ με όλα τα κενά και τις παραλείψεις της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αντικειμενικής ενημέρωσης, υπεράσπισης των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού, του κυπριακού λαού και γενικότερα του ελληνισμού» καταλήγει στην επιστολή του ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Λευκωσία, 12 Ιουνίου 2013

Απευθύνω τους θερμούς  χαιρετισμούς και την αγάπη μου. Υποχρεώνομαι να απευθύνω σε εσάς λίγα λόγια στα οποία με εξωθεί το άκουσμα της θλιβερής είδησης για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Κατανοώ ποια είναι η πηγή που υποχρεώνει την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια σκληρή απόφαση, την οποία ωστόσο θεωρώ καίριο πλήγμα στην αντικειμενική πληροφόρηση αλλά και την παραγωγή ποιοτικών προγραμμάτων που αφορούν ολόκληρο τον ελληνισμό.
Ως τακτικός τηλεθεατής  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης εκτιμώ ότι η πράξη στην οποία υποχρεωθήκατε να προβείτε αποτελεί καίριο πλήγμα στη δημοκρατία και το δημοκρατικό διάλογο. Η ΕΡΤ με όλα τα κενά και τις παραλείψεις της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αντικειμενικής ενημέρωσης, υπεράσπισης των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού, του κυπριακού λαού και γενικότερα του ελληνισμού.
Αυτή είναι η άποψη μου ως ενεργού πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία ένεκα της φιλίας και της μακροχρόνιας στενής συνεργασίας μας, παίρνω το θάρρος να σας διαβιβάσω.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Χριστόφιας
Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Πηγή : www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου