Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα άρουν την εμπιστοσύνη στον Σαμαρά


Θρίλερ ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας πλανιέται πάνω από τη χώρα μετά την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ που πυροδότησε διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να σχηματίσουν κοινό μέτωπο κατά του Αντώνη Σαμαρά ενώ οι δύο αρχηγοί φαίνονται αποφασισμένοι να άρουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν πως πλέον δεν έχουν άλλες επιλογές αφού με αυτόν τον τρόπο έχουν καταστεί όμηροι των επιλογών του κ. Σαμαρά. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι σε θέση να αποσταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και να εξαλείψει τους ίδιους και τα κόμματά τους από τον πολιτικό χάρτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επεξεργάζονται ακόμη και το σενάριο να ζητήσουν από  τον Κάρολο Παπούλια να προχωρήσει σε νέο γύρο διερευνητικών εντολών για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής.
Από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν πως αν ο κ. Σαμαράς δεν συγκαλέσει σήμερα ή αύριο σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όπως ζήτησε χθες Ιπποκράτους είναι διατεθειμένει να φτάσουν στα άκρα. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Real News, στις σκέψεις τους είναι να προχωρήσουν σε άμεση απόσυρση των υπουργών που απολαμβάνουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα σε μια προσπάθεια να κλιμακώσουν την ένταση και να προετοιμάσουν το δρόμο για την άρση της εμπιστοσύνης τους στη κυβέρνηση.
Στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πλέον πως η παραμονή του κόμματος στη κυβέρνηση, υπό αυτές τις συνθήκες κάνει μεγαλύτερο κακό στην παράταξη παρά καλό μια ερμηνεία που ενώνει τόσο τους «παπανδρεϊκούς» όσο και τους «βενιζελικούς» βουλευτές. ‘Ηδη ο Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί ενώ και ο Γιάννης Ραγκούσης καταφέρθηκε ανοικτά εναντίον του πρωθυπουργού.
Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη ΔΗΜΑΡ η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το ΠΑΣΟΚ συντάσσοντας κοινή πρόταση νόμου ώστε να επισπευθεί η κατάθεση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου