Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η "ΚΡΥΦΗ" ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ... ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΤΟΥ..."ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"






«Δώστε μου κόκκο αλήθειας, να σας κάνω βουνό προπαγάνδας» έλεγε ο Γκαίμπελς επί Χίτλερ, δικαιολογώντας και προβάλλοντας τη ναζιστική πολιτική, που αιματοκύλισε τα εκατομμύρια των ευρωπαϊκών και όχι μόνον, λαών, μηδέ εξαιρουμένης της Ελλάδας και του πολύπαθου λαού της.


Τον ίδιο σχεδόν ρόλο και αποστολή έχει θέσει σε εφαρμογή, με έξυπνο τρόπο, και ο γνωστός και πολυπράγμων δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο οποίος προσπαθεί τους τελευταίους μήνες με διάφορα ευφυολογήματα υποστήριξης της μνημονιακής πολιτικής, να αποτρέψει το γκρέμισμα της αδίστακτης και αντιλαϊκής, συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των λοιπών συνοδοιπόρων (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΛΙΑ και παρακλάδια τους), που της ετοιμάζει ο ελληνικός λαός, με την ευκαιρία των επερχόμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών, λόγω αδυναμίας κυβερνητικής πλειοψηφίας για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο καλά ενημερωμένος αυτός δημοσιογράφος, από κάθε λογής εμφανείς και «υπόγειες» πηγές πληροφόρησης, έχει αναλάβει, όπως και σε άλλες εποχές, «το συμβόλαιο» μείωσης του μεγάλου ποσοστού ψηφοφόρων, που στράφηκαν και στρέφονται απελπισμένα προς κάθε αντιμνημονιακή παράταξη και πολιτικό σχηματισμό και κυρίως προς τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο της συγκυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο «στολίζει» καθημερινά με τα χειρότερα λόγια και απαράδεκτες, για την δημοσιογραφική δεοντολογία, φράσεις, χωρίς να φοβάται τον προσήκοντα έλεγχο και τα πρόστιμα, μιας και τώρα απολαμβάνει κυβερνητικής ασυλίας στο «δύσκολο έργο» του, που πάντα του απέφερε τεράστιες οικονομικές απολαβές, κατατάσσοντάς τον στους πλέον εύπορους δημοσιογράφους των ΜΜΕ.

Η μέθοδος, που χρόνια ακολουθεί, είναι να χαϊδεύει με θαυμαστή επιδεξιότητα τα αυτιά των μαζών, δίνοντάς τους επί μακρόν την εντύπωση, ότι είναι με το μέρος τους και όταν «το σύστημα» τον χρειαστεί, «απασφαλίζει» τις χειροβομβίδες λάσπης και προπαγάνδας, εκτοξεύοντάς τες προς κάθε εχθρό που απειλεί να ανατρέψει, ή να δημιουργήσει προβλήματα στα σχέδια των εντολέων του, ακόμη και αν αυτά είναι σε βάρος της χώρας και του λαού της...

Το ίδιο έκανε στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1990-1993, κατηγορώντας τον ίδιο καθημερινά από το «χαμαιτυπείο» του ΣΚΑΪ, όπως έλεγε ο Μητσοτάκης, για εφιάλτη, ακατονόμαστο, βρυκόλακα, προετοιμάζοντας, μέσω Συμπιλίδη και με εντολή Σαμαρά (τί σύμπτωση), την ανατροπή της, φέρνοντας έτσι στη διακυβέρνηση της χώρας, για 11 χρόνια, την «πράσινη λαίλαπα» του ΠΑΣΟΚ, της οποίας μεγάλο μέρος των πολιτικών επιλογών όπως π.χ. «Τσοβόλα, δώστα όλα», πληρώνει σήμερα η Ελλάδα και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Επομένως, δεν πρέπει να παραξενεύεται ο ακροατής, που τον άκουγε να κατηγορεί με μανία τους προηγούμενους είκοσι (20) και πλέον μήνες, «τους άφρονες συγκυβερνώντες», για τα αισχρά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα που έπαιρναν κάθε τρις και λίγο σε βάρος της πλειοψηφίας των «μη εχόντων» του ελληνικού λαού, κατηγορώντας τους επίσης, ότι είναι χειρότεροι και από τους «απριλιανούς χουνταίους».

Και τώρα που ο κίνδυνος ανατροπής αυτής της επικίνδυνης συγκυβέρνησης και του «συστήματος» που τους χρησιμοποιεί, έγινε πλέον εμφανής, έκανε κι' αυτός την κωλοτούμπα του, άλλαξε τον πολιτικό του λόγο και άρχισε να εκσφενδονίζει καθημερινά τόνους λάσπης και γκεμπελικής προπαγάνδας εναντίον, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε αντιμνημονιακού πολιτικού χώρου, νομίζοντας ότι ο λαός τον πιστεύει και ότι θα καταφέρει να επιτύχει την επιστροφή ψηφοφόρων-προβάτων, στο «μαντρί» των συγκυβερνώντων αφεντικών του.

Παραμερίζοντας λοιπόν, τα όσα μνημονιακά κακά στηλίτευε εδώ και αρκετούς μήνες, προσπαθεί λυσσασμένα καθημερινά και αφού δικαιολογήσει και πάρει το μέρος κάθε μνημονιακής επιλογής της συγκυβέρνησης, να «θάψει» τον οιονδήποτε εχθρό του «συστήματος», για τον οποίο, σαν άλλος Γκαίμπελς, «βρίσκει κόκκο αλήθειας (;) και τον μετατρέπει σε βουνό προπαγάνδας», λάσπης και ακατονόμαστων ύβρεων, μπροστά στους οποίους ωχριά η φράση του Γ. Στύλιου προς την Λ. Κανέλλη, ότι «χρειάζεται Κασιδιάρη».

Aκόμη και σε αυτό υπερασπίστηκε σθεναρά την απόφαση Σαμαρά, για την απομάκρυνση του υφυπουργού Παιδείας, ευελπιστώντας ίσως, ότι η Κανέλλη μπορεί να μειώσει τον αριθμό που λείπει από τους 180, για να αποφύγουν τις εκλογές, τη συντριβή και κυρίως να σώσουν τα μεγάλα, έξωθεν, αφεντικά, για τα οποία καταστρέφεται η χώρα και ο λαός της...

Δεν λέει πλέον λέξη, για το ποίοι ευθύνονται π.χ., που οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας απογυμνώθηκαν από ικανότατα στελέχη, πολεμικό υλικό και περικοπές άμεσων αναγκών, με αποτέλεσμα οι τουρκικές φρεγάτες να κόβουν βόλτες με άνεση κρουαζερόπλοιου, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι συγκυβερνώντες να λένε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από έναν φαύλο κύκλο καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους εξ ανατολών, γείτονες»...

Τότε οι Τούρκοι έρχονται για ταξίδι αναψυχής ή για να ενισχύσουν τον Τουρισμό μας;
Κάποτε όμως τα προσωπεία και οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ο αισχρός και δόλιος ρόλος των κάθε λογής δημοσιογραφικών πυλώνων του «συστήματος», που όσο πιο δημοφιλείς είναι, τόσο πιο ύποπτο, επικίνδυνο και προδοτικό είναι το παιχνίδι χειραγώγησης των μαζών, που θέλουν και ξέρουν να παίζουν, με το αζημίωτο, φυσικά.

Επομένως, ο λαός, ας μην παρασύρεται από τα λόγια του κάθε Τράγκα και των κάθε λογἠς «συνοδοιπόρων» του, που συμβαίνει να είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, πρόσφατοι αρχηγοί «υδαρών» κομματικών συνδυασμών, δοκησίσοφοι πολιτικοί αναλυτές και λοιπά φανερά και κρυφά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του «συστήματος».

Το κύριο κριτήριο πρέπει να είναι το ποιός, πραγματικά και μέσα από ποιές πολιτικές και προγράμματα, αγωνίζεται για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, γενικότερα...

Μόνοι μας πρέπει να προστατευτούμε, ανοίγοντας τα μάτια μας και κλείνοντας τα αυτιά μας σε όλες τις Σειρήνες, που υπηρετούν το «σύστημα» και τους συνεργάτες του και να ξεχάσουμε τα κάθε λογίς «γλυκά λόγια» του Τράγκα, που υπάρχουν στα βουνά και στους κάμπους της Αττικής, γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να μας πικράνουν.

Το «επιτυχημένο πολιτικό κρυφτό» και η μνημονιακή προπαγάνδα που έντεχνα προσπαθεί να μας περάσει ο γκαιμπελίσκος Τράγκας, πρέπει να απορριφθεί άμεσα και έμπρακτα από όλους μας, τόσο με την ενημέρωση του κοινωνικού μας περίγυρου, όσο και με την ψήφο μας, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος πρόσφατα, «η χειρότερη πουτ...α, είναι αυτή που κρύβεται»...

Λέτε να το λέει, έχοντας «το γνώθι σ' αυτόν»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ

Τράγκας, ο ντελάλης της σκλαβιάς μας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου