Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγές : απο 12-24 δόσεις στη ρύθμιση χρεών






Σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση χρεών με 12-24 δόσεις, ετοιμάζεται να κάνει το οικονομικό επιτελείο.

Πρόκειται για τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων τα οποία θα μπορέσουν να «τακτοποιηθούν» με ελκυστικούς όρους, μικρότερο επιτόκιο και απλές διαδικασίες ένταξης.


Το ελκυστικό «πακέτο» προωθείται ώστε να μην κάνουν αιτήσεις οι οφειλέτες για να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, αίτημα που κατατέθηκε και από την τρόικα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, το σχέδιο το οποίο εκπονείται στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μείωση του επιτοκίου από το 8,76% σήμερα στο 5% - 5,5%, απλοποιημένες διαδικασίες ένταξης, όπως συμβαίνει και με τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, και κατάργηση μιας σειράς προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής ή εγγραφής υποθήκης επί ακινήτου, προκειμένου να ρυθμίσει κάποιος φορολογούμενος τις οφειλές του.

Ο φορολογούμενος, για να μπει στη ρύθμιση, δεν θα χρειάζεται να αποδείξει εκ των προτέρων τη βιωσιμότητα του διακανονισμού με μελέτες από ανεξάρτητους εκτιμητές, όπως απαιτεί σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις η πάγια ρύθμιση, αλλά με τρόπο απλό θα μπαίνει στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet, θα βάζει τις οφειλές του στη ρύθμιση και στη συνέχεια βέβαια θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα τη δόση του, για να μην έρθει αντιμέτωπος με το μακρύ χέρι της Εφορίας μέσω κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

Οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση έρχονται ως απάντηση στις πιέσεις της τρόικας για νέες παρεμβάσεις στη ρύθμιση των εκατό δόσεων. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξουμε νόμο που ήδη ισχύει» απορρίπτοντας τις σχετικές πιέσεις των τροϊκανών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου