Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σήκω και φύγε, Σαμαρά! Οδηγείς τον τόπο σε τραγωδία…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Εκεί στη ΝΔ πρέπει να έχουν πάθει απίστευτη «μαλάκυνση» εγκεφάλου! Μα δεν βλέπουν επιτέλους πού οδηγούν τη χώρα; Δεν βλέπουν ότι έχουν τσακίσει τον ελληνικό λαό με την άθλια πολιτική τους;

Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν την Ελλάδα σε ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΠΑΡΑΓΜΟ; Είναι άραγε ηλίθιοι (οπότε μπορούμε να τους δώσουμε το «ελαφρυντικό» της…
πολιτικής βλακείας) ή μήπως το κάνουν… ΕΠΙΤΗΔΕΣ; Ναι, το έχουμε γράψει και άλλες φορές, σε ΝΕΑ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ μας οδηγούν ο «πρωθυπουργός» αυτός και η παρέα του! Οι «μεγαλοσύμβουλοί» του, οι προερχόμενοι από την ΚΝΕ και τον «Οδηγητή», οι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ με τη Δεξιά και με την πατρίδα, οι οποίοι (γιατί άραγε;) πιέζουν τον αρχηγό τους να μας ……..    >>>>>>>>>


οδηγήσει στο αδιέξοδο, στη βία και στον θάνατο! Στον θάνατο πάνω απ’ όλα του έθνους!…

Μα δεν υπάρχει επιτέλους εκεί μέσα ΕΝΑΣ (1), έστω για δείγμα, άνθρωπος να συγκρατήσει τους «κυβερνώντες» από τον όλεθρο στον οποίο μας οδηγούν; Τι συνέβη; Στέρεψε εντελώς η ΝΔ από πατριώτες;…

Μετά λοιπόν από την επίθεση με όπλο τύπου «Καλάσνικοφ» στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού η ΝΔ αντέδρασε με κατάπτυστες ανακοινώσεις, δηλώσεις κτλ. Ντροπή τους! Δεν διαισθάνονται πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη τους ενώπιον του έθνους και του λαού μας… Ιδού π.χ. τι δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης:

«Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα. Όμως, αυτή η πράξη βίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Να καταδικάσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Αυτό περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό»…

Αυτά δήλωσε ένας που προ μερικών ετών είχε αυτοαποκληθεί δημόσια «καραγκιόζης» («Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες», είχε δηλώσει περί το 2005)… Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του «θύματος» Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε μια θεατρικού τύπου δήλωσή του (προσερχόμενος δήθεν στον «τόπο του εγκλήματος»…) είπε τα κάτωθι δακρύβρεχτα:

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις. Όπως και ένα κτήριο που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις! Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει… Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»!… Ακόμα χειρότερη ήταν η δήλωση κάποιου Τζαμτζή, «βουλευτή» της «νέας» ΝΔ-Άνοιξης (να τους χαίρεσαι, Αντώνη Σαμαρά, τέτοιους «βουλευτές»-στελεχάρες σου!!!), που έκανε μία δήλωση ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ χαρακτήρα, όχι όμως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς τη Δεξιά!

Η απαράδεκτη αυτή δήλωση αυτού του Τζαμτζή, που σπέρνει μίσος και κακό, είναι η εξής: «Ο άρχοντας της συνωμοσιολογίας και των ψεκασμών Π. Καμμένος ταυτίζεται με τον Γ. Καρατζαφέρη, που εκθειάζει τα καλάσνικοφ… Ο ελληνικός λαός δεν ασχολείται με γραφικότητες»!

Μικρό σχόλιο: Το λέμε εδώ και καιρό. ΦΥΓΕ, Αντώνη Σαμαρά! Μας οδηγείς σε απίστευτη εθνική τραγωδία!… Μα σε τι επιτέλους αποσκοπείς; Έγινες «πρωθυπουργός» πάνω στα μνήματα 3.500 Ελλήνων που αυτοκτόνησαν τα τελευταία 3 χρόνια εξαιτίας της ολέθριας πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! ΔΕΝ μπορείς πια να «κυβερνάς»! Φύγε εν ειρήνη, διότι μας οδηγείς σε εμφύλιο πόλεμο, σε εθνοκάθαρση, ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!…

ΠΑΣΟΚ

Ένας από τους ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ βουλευτές που εργάζονται πραγματικά στη βουλή και που καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για έναν διανοούμενο της ευρύτερης Αριστεράς, ο οποίος – από τους μετρημένους τότε στα δάχτυλα – προειδοποίησε ήδη από το 2004 (το έτος της «εθνικής μέθης») για την επερχόμενη διάλυση της Ελλάδας, με το προφητικό πράγματι βιβλίο του «Βαμπίρ και κανίβαλοι», στο οποίο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για: τον δημογραφικό μαρασμό του έθνους, τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και την καταστροφή του ασφαλιστικού μας συστήματος…

Ακολουθεί η πρόσφατη ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη προς τον «υπουργό» οικονομικών (το… στουρνάρι της Μπίλντερμπεργκ!), σχετικά με την αξιοποίηση των δεσμευμένων ποσών από περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος:
«Στις διαπιστωμένες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και οικονομικής εγκληματικότητας εις βάρος του δημοσίου επιβάλλεται, πέραν της ποινικής τιμωρίας των εμπλεκομένων, η δήμευση και η επιστροφή στο κράτος των περιουσιών που αποκτήθηκαν παράνομα. Ωστόσο, ενώ σημαντικά ποσά εντοπίζονται και δεσμεύονται για να περιέλθουν στα δημόσια ταμεία, το Δημόσιο δεν διαθέτει μηχανισμούς αξιοποίησης των δεσμευμένων χρημάτων ή ακινήτων.

Συγκεκριμένα το γραφείο Ανάκτησης Δημόσιας Περιουσίας που ανήκει στο ΣΔΟΕ παραμένει υποστελεχωμένο και δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα. Επίσης, γραφειοκρατικά εμπόδια και το σύνθετο νομοθετικό πλαίσιο δυσχεραίνουν σε πολλές περιπτώσεις το δικαστικό έργο και τις διαδικασίες επιστροφής σημαντικών ποσών προς το Δημόσιο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Με ποιους μηχανισμούς προτίθεται το Υπουργείο να επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο των περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος;
-Με ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και θα μεταβληθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να διευκολυνθεί το έργο των δικαστικών αρχών»;

Σχόλιο: Βέβαια, ο… στούρνος (!) δεν απαντάει καν στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Μίμη του Ανδρουλάκη!!! Και, ασφαλώς, δεν υιοθετεί προτάσεις τέτοιες, που να μπορούν να δώσουν «ανάσες» στον χειμαζόμενο λαό μας… Γιατί λοιπόν, «υπουργέ» Στουρνάρα, δεν επιστρέφουν στο Δημόσιο τα λεφτά που κατέκλεψαν οι λωποδύτες; Γιατί η «κυβέρνηση» εμποδίζει το έργο των δικαστικών αρχών; Μα πώς ανέχονται αυτοί οι «πατριώτες» της ΝΔ τον Στουρνάρα, ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, ακόμα για «υπουργό»;… Αίσχος!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του εξαιρετικού βουλευτή και ανθρώπου, του κ. Βασίλη Οικονόμου, σχετικά με την πρόνοια που πρέπει να δείξει το κράτος ΚΑΙ στα παιδιά εκείνα που έχουν μείνει ανασφάλιστα, λόγω της κρίσης, που οδήγησε τους γονείς τους είτε να μείνουν χωρίς εργασία είτε να μην μπορούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές…

Και ο κ. Οικονόμου είναι από τους βουλευτές που εργάζονται σκληρά στη βουλή, αντίθετα από μερικούς… τεμπέληδες (!), όπως είναι π.χ. ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος 3,5 σχεδόν χρόνια (από τις εκλογές του 2009 και μετά) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! Και όμως πληρώνεται από το υστέρημα του λαού μας… Εάν κάνουμε λάθος, παρακαλούμε τον πρώην πρωθυπουργό να μας ενημερώσει σχετικά και εμείς θα κάνουμε ΑΜΕΣΩΣ επανόρθωση!

Από τις δημοκρατικές, ανθρωπιστικές και εθνικές ενέργειες που έκανε τελευταία ο κ. Οικονόμου στη βουλή είναι τα σχετικά που ακολουθούν: «Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2514/03.10.12) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά στη χώρα μας, η Υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να διασφαλιστούν στο σύνολό τους τα παιδιά που διαμένουν στην Ελλάδα και να καλυφθούν με τα εμβόλια που απαιτούνται για την προστασία της υγείας τους. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι περίπου 25000 παιδιά γεννιούνται κατ’ έτος στην Ελλάδα από ανασφάλιστους γονείς.

Είναι βεβαίως θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της Υφυπουργού, μεριμνά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκύπτει για τα ανεμβολίαστα παιδιά στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Με δεδομένο μάλιστα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef περισσότερα από 439000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι σαφές ότι πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και να υιοθετηθούν πολιτικές που θα ενισχύουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ιδίως σε ότι αφορά τα παιδιά.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση όλες οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς που στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στον διττό χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων ώστε και να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία και να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των κατοίκων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και ιδίως των παιδιών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας με διεύρυνση και των παροχών υγείας που σήμερα προβλέπονται».

Ησαΐας ΚωνσταντινίδηςCretanPatriot στο 17/01/2013



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου