Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ:ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Το λάφυρο της τουρκικής σημαίας το ''δανείστηκα'' απο τον φίλο μου ΕΛ.ΔΥ.Καριο
και είναι παρμένει μέσα απο το στρατόπεδο της ΤΟΥΡΔΙΚ Κύπρου το '74.

Η ιστορία της σημαίας είναι η εξής:
Την πρώτη ημέρα της 20 Ιουλίου το 1974, στις 6 η ώρα το πρωϊ βομβαρδίστηκε το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ απο την τουρκική αεροπορία, πιάνοντάς τους κυριολεκτικά στον ύπνο.
Όταν κατάλαβαν οι στρατιώτες το τι έγινε, ο 2ος Λόχος που ήταν στο στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ μετά απο διαταγή του Λοχαγού Κωνσταντούλα Ηλία κατά τις 08:30πμ., έκανε επίθεση στο στρατόπεδο της ΤΟΥΡΔΙΚ, που βρίσκονταν σε απόσταση 15 μέτρων.
Πρωτοστάτησε δε στην επίθεση αυτή ο πυροβολιτής Μούκας Ιωάννης σπάζοντας την πόρτα του στρατοπέδου της ΤΟΥΔΙΚ που ήδη οι τούρκοι το είχαν εγκαταλείψει όσοι είχαν μείνει σκοτώθηκαν..
Γυρίζοντας απο την επίθεση, τότε είδαν και την τουρκική σημαία στον ιστό, την οποία και αφαίρεσαν.
Αυτή είναι η ιστορία της σημαίας που κρατώ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου