Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ο Παπανδρέου είπε ότι θα πήγαινε σε ένα νησί με την κιθάρα του;

Νέο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς,
ο συγκάτοικός του στις αρχές του 1970 στο Amherst College της Βοστώνης, παρέλειψε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να αποκρούσει τις πιέσεις των συμφερόντων, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται πρόθυμος να συνομιλήσει κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δημοψήφισμα, γράφει το δημοσίευμα.
Παράλληλα εμμένει στις απόψεις του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών, με κύριο θέμα τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές, αλλά και για στήριξη στην Αριστερά, αρκεί να υπήρχε συμφωνία επί του δημοψηφίσματος.

Η φράση όμως που προκάλεσε αίσθηση από την συνέντευξη στο ξένο μέσο είναι,ωστόσο, η εξής: «Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».
Η τοποθέτηση ήρθε έπειτα από ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του. Εκείνος απαντά πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου