Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ως πότε η χώρα θα νομιμοποιεί τους δυνάστες της; Το ζήτημα των εκλογών και οι πραγματικοί ολιγαρχικοί

Είμεθα μια κοινωνία η οποία νοιώθει ότι πνίγεται, αλλά παρόλα αυτά, βομβαρδισμένη από πολιτικούς και ΜΜΕ με ενοχές για τα όσα συμβαίνουν δεν αντιδρά.

Συνεχίζει να ψηφίζει τους δυνάστες της και να τους χειροκροτεί, γιατί αν δεν το κάνει και απορρίψει το σύστημα τους, οι δυνάστες της και οι συγκατανευσιφάγοι τους θα την αποκαλέσουν "φασιστική", "αναρχική" και "αντιδημοκρατική".

Το πραγματικό ερώτημα είναι, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι υβρίζουν τη κοινωνία και την αποκαλούν ολιγαρχική; Μήπως είναι οι ίδιοι οι ολιγάρχες, και μήπως μάλιστα το λένε ανοιχτά το πόσο πολύ είναι; Μήπως εμείς είμαστε τόσο τυφλωμένοι από τα μεταξύ μας μίση και τον διχασμό που δεν το βλέπουμε;

Σε πρόσφατη εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, παρουσία υποψηφίων βουλευτών, διαβάστηκαν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις απόψεις της κοινωνίας. Όταν αναφέρθηκε ότι η κοινωνία απορρίπτει σχεδόν καθολικά το πολιτικό σύστημα και τις πολιτικές που ακολουθούνται, ο υποψήφιος δεξιού κόμματος δήλωσε ότι "δεν γίνεται να κυβερνήσουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις" ενώ η αριστερή υποψήφια (από την οποία κάποιος θα περίμενε διαφορετική άποψη) δήλωσε ότι δεν είναι και πολύ λάτρης των δημοσκοπήσεων, γιατί σε αυτές οι πολίτες δεν απαντούν με βάση τη λογική.

Αυτοί λοιπόν που υβρίζουν την κοινωνία για αντι-δημοκρατισμό και φασιστικές επιλογές, οι ίδιοι είναι αυτοί οι οποίοι απορρίπτουν τη κοινωνία και τη γνώμη της. Είναι οι ίδιοι που αποκαλούν τη κοινωνία ανίκανη να αποφασίσει για τον εαυτό της, αλλά της ζητάνε να τους ψηφίσει. Είναι οι ίδιοι που λένε ότι αυτοί ξέρουν το καλό της κοινωνίας αλλά ποτέ δεν τη ρωτάνε πριν αποφασίσουν, αλλά πάντα την επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την εξουσία τους.

Καιρός να καταλάβει ο Έλληνας ότι πρόκειται για ένα σκληρά ολιγαρχικό σύστημα, το οποίο τον θέλει μόνο για να νομιμοποιήσει τις δυνάμεις που ο ίδιος ο μηχανισμός του συστήματος έχει επιλέξει.

ΔΕΝ πρόκειται για έλλειψη δημοκρατίας, είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δημοκρατία. Καιρός λοιπόν κοινωνία να αναθεωρήσεις τι εστί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και να την αποζητήσεις. Απαίτησε να έχεις λόγο στις αποφάσεις, αλλιώς τα πραγματικά σου προβλήματα δεν θα λυθούν ποτέ. ΜΗΝ δέχεσαι να νομιμοποιείς τους δυνάστες σου, οι εκλογές δεν είναι η λύση των προβλημάτων σου (έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές), η λύση βρίσκεται μέσα σου. Κι όταν τη βρεις, να είσαι σίγουρη ότι θα την εξωτερικεύσεις εκεί και όσο πρέπει!

Νίκος Παππάς - Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Οι εκλογές πλησιάζουν.....Πολλά θα παιχτούν πάνω από το τραπέζι,αλλά και κάτω από αυτό.Θα πρέπει πλέον να είμαστε προσεκτικοί με ολους και με ολα.
Η σελίδα μας  με ολη την ομάδα  και με τα μέσα που διαθέτει θα ασκεί κριτική σε ολους αυτούς που σκοπεύουν να πολιτευτούν και  θα ξεσκεπάζει τυχόν λαοπλάνους.Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

κόμπρα
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου