Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Του Αγίου Μαλαχία ανήμερα προανήγγελε ο ΓΑΠ το νέο κίνημα




Η 3η Ιανουαρίου περνά από σήμερα στην ιστορία ως ημέρα ίδρυσης του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου αλλά είναι επίσης μια σημαντική μέρα για την ορθόδοξη εκκλησία καθώς 3 Ιανουαρίου εορτάζει ο προφήτης Μαλαχίας.

Ίσως σε επίπεδο συμβολισμού ο Γιώργος Παπανδρέου να επέλεξε τη συγκεκριμένη μέρα στην προσπάθειά του να αποτελέσει ένα προφήτη στο χώρο της πολιτικής, καθώς σύμφωνα με όσους τον υποστηρίζουν είναι ένας ηγέτης μπροστά από την εποχή του.

Σύμφωνα με το .wikipedia.ο  Προφήτης Μαλαχίας είναι βιβλικό πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που φέρεται να συνέγραψε και το ομώνυμο βιβλίο, το τελευταίο των κανονικών της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και της Εβραϊκής Βίβλου (Τανάκ).

Το όνομα «Μαλαχίας» ερμηνεύεται ως «αγγελιαφόρος Μου» (δηλαδή «αγγελιαφόρος του Γιαχβέ»), που πιθανόν έτσι να αποτελεί και ψευδώνυμο του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου. Ως Προφήτης συγκαταλέγεται στους λεγόμενους «ελάσσονες Προφήτες» ή «μικρούς Προφήτες» και φέρεται ως ο τελευταίος αυτών. Σύμφωνα με τις εξιστορήσεις του βιβλίου του, που χρονολογείται στην περίοδο 460 μέχρι 430 π.Χ., εικάζεται ότι άκμασε αυτήν την περίοδο, ή λίγο αργότερα. Ιστορικά, (κατά σύμφωνη γνώμη μελετητών), φέρεται περίπου 80 χρόνια αφότου οι Προφήτες Αγγαίος και Ζαχαρίας παρακίνησαν τον Ιουδαϊκό λαό στην ανέγερση του Νέου Ναού, κατά τη λεγόμενη περσική περίοδο, χωρίς όμως ν΄ αναφέρεται η ανοικοδόμηση του Ναού.
ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΜΠΡΑ






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Οι εκλογές πλησιάζουν.....Πολλά θα παιχτούν πάνω από το τραπέζι,αλλά και κάτω από αυτό.Θα πρέπει πλέον να είμαστε προσεκτικοί με ολους και με ολα.
Η σελίδα μας  με ολη την ομάδα  και με τα μέσα που διαθέτει θα ασκεί κριτική σε ολους αυτούς που σκοπεύουν να πολιτευτούν και  θα ξεσκεπάζει τυχόν λαοπλάνους.Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου