Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

ΦΙΛΕΧΘΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΕΧΘΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


ΦΙΛΕΧΘΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΕΧΘΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

.
Όταν κάποιος δεν αρέσκεται που τον πονεί η αλήθεια δεν έχει μακρύν μέλλον. Σκοτώνει την αίσθηση της συνείδησης, της διάκρισης, της δύναμης να παραδέχεται κανείς πότε, πού πόσον και διατί έσφαλλε. Μάθε να ψάχνεις πότε σφάλλεις και δεν θα είσαι ασυνείδητα φιλόλαθος.
.
Εάν κρίνω με τα όσα κακά μου έκαμαν και μου κάνουν οι σύνεθνοι μου η έννοια του πατριωτισμού χάνει το ουσιαστικόν της νόημα και φανερώνει το πρόσωπον της πέραν της ψευδαίσθησης και της ονειροπόλησης αντικρύζοντας την πραγματική υπόσταση του που είναι ΦΙΛΕΧΘΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΕΧΘΡΙΣΜΟΣ. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο έκαστος ξένος είναι καλύτερος, απεναντίας η παραπάνω διαπίστωση ισχύει εν συγκρίσει έκαστου λαού/εθνικότητος αναμεταξύ των ούτω καλούμενων ή όντως σύνεθνων αναμεταξύ των. Εξακριβώνεται λοιπόν, ότι, αληθινός ευπατρίδης σου είναι ο αληθινός φίλος σου ανεξαρτήτως εθνικότητος και δίχως να ιδιοτελικόν συμφέρον εις την σχέση σας, το να μην σε κάνει ή να μην τον κάνεις φίλόν διά να βλαπτεί άλλος άνθρωπος ή έθνος. ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΆΛΛΟΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΝ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝ Ή ΕΙς ΤΟ ΔΕ ΑΝΗΚΩΜΕΝ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ.
.
Η καύλα είναι μία ενέργεια που μετουσιώνεται εις οιανδήποτε άλλη ενέργεια, η μετατροπή σε πολιτική ορμή είναι η πλέον λανθάνουσα διαδρομή καταργώντας το έθνος, την συμπόνοια, την κατανόηση....
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣhttp://4.bp.blogspot.com/-QpToFgJ9Xpg/VKL0ltxLNzI/AAAAAAAACnk/3M5-AwF_aN0/s1600/1.jpg
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου