Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Εγκλημα κατά της ζωής η προμήθεια φθηνών φίλτρων αιμοκάθαρσης»

«Εγκλημα κατά της ζωής» χαρακτηρίζουν οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης τον διαγωνισμό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για την προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητος.
Χθες, στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

«Δυστυχώς σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τρέχει έναν διαγωνισμό που βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τους αιμοκαθαρόμενους, καθώς αφορά φίλτρα αιμοκάθαρσης για το επόμενο εξάμηνο. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που δεν τηρούνται οι προδιαγραφές για τα φίλτρα, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται και κάνουν τη θεραπεία τους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραγκιόζης.

Οπως υποστηρίζουν οι νεφροπαθείς, η διοίκηση του Ιπποκρατείου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για φίλτρα αιμοκάθαρσης χωρίς καμία προδιαγραφή. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, δεν ελήφθησαν υπ' όψιν οι υποδείξεις των νεφρολόγων του νοσοκομείου, που είχαν καταθέσει στη διοίκηση του νοσοκομείου τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ισχύουν διεθνώς και τις ανάγκες των νεφροπαθών. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα φίλτρα μπορεί να αγοραστούν από την Κίνα, την Αίγυπτο, ακόμη και από την Τουρκία.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπουν φίλτρα αμφίβολης ποιότητας στο νοσοκομείο, τόσο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων, που μπορεί μέσω ενός αλλεργικού σοκ ή ενός μπουκώματος του φίλτρου να καταλήξουν κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, όσο και να μειώσει την ποιότητα της θεραπείας με αποτέλεσμα να μειώνεται το προσδόκιμο της ζωής τους» σημείωσε ο κ. Καραγκιόζης.

Αρ. Μάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου