Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"Ο χότζας Γκιουλέν κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν"

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ηγέτης του τάγματος Γκιουλέν, ο Φετχουλάχ Γκιουλέν έστειλε μήνυμα από τις ΗΠΑ όπου διαμένει που ουσιαστικά κατηγορεί τις δυνάμεις ασφαλείας και την κυβέρνηση για την υπέρμετρη αντίδραση τους στους διαδηλωτές. Αυτό το μήνυμα δείχνει τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στον Γκιουλέν και τον Ερντογάν .

«Αν πείτε πως δεν υπάρχει καμία υπόθεση διεκδίκησης δικαιώματος τότε θα έρθετε σε μια τέτοια κατάσταση που θα αγνοήσουμε τους αθώους ανθρώπους και tα αθώα αιτήματα τους. Με τέτοιες ασχεδίαστες επιθέσεις εναντίον αγριεμένου πλήθους , το μόνο που κάνουμε είναι να φαινόμαστε σαν μάγκες. Όμως προκαλούμε αδικία και βία. Αυξάνουμε το μίσος. Προκαλούμε κάτι που δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει το μήνυμα του Γκιουλέν.
Ο ιμάμης Γκιουλέν, ο οποίος τα τελευταία 12 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, έχει εκατομμύρια πιστών στην Τουρκία και στον κόσμο.
Ο ίδιος στην Τουρκία διαθέτει εκατοντάδες σχολεία, όπως και δυο τηλεοπτικά δίκτυα Η καθημερινή εφημερίδα Zaman που ιδιοκτήτης είναι ο Γκιουλέν έχει κυκλοφορία 1.000.000 φύλλων!
Ο Γκιουλέν θεωρείται πως είναι από τους ανθρώπους που κινεί τα νήματα στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε αλλάξει το πρόγραμμα τους και είχε πραγματοποιήσει οδικό ταξίδι για να επισκεφθεί τον Γκιουλέν στο σπίτι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Μήνυμα του χότζα Γκιουλέν στους τούρκους αστυνομικούς"




                                                                                                                                     πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου