Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

” Η Βουλγαρία είναι αιώνες μπροστά ” και τα μυαλά στα κάγκελλα


Διογένης Δασκλάλου
” Η Βουλγαρία είναι αιώνες μπροστά ”
Είναι να μην σου γυρνάν τα μυαλά , κάθε φορά που το ακούς από επιχειρηματίες που μετέφεραν την έδρα τους , σχολιάζοντας το φορολογικό σύστημα της διπλανής χώρας ;
Πέραν του χαμηλού φορολογικού συντελεστή της γείτονος , η μη επιστροφή ΦΠΑ στην Ελλάδα κάνει επιχειρήσεις να μεταναστεύουν εκεί .

Λοιπόν πάμε στο προκείμενο .
Κύριε υπουργέ των οικονομικών ή κύριε γραμματέα εσόδων ,
αντί τους τρείς μήνες που είναι ο χρόνος επιστροφής του ΦΠΑ στην Βουλγαρία πρέπει να εγγυηθείτε την επιστροφή σε ΕΝΑ μήνα . Παρεπιπτόντως σήμερα (άκου ξεφτίλα) οι απελπισμένοι επιχειρηματίες λαδώνουν για να τους επιστραφεί το ΦΠΑ .
Με στόχο τουλάχιστον , στην επιστροφή ΦΠΑ να προσπεράσετε σε αποτελεσματικότητα την διπλανή χώρα , αντί να διορίζετε στους δήμους άχρηστο προσωπικό, στην θέση τους να προσλάβετε νεαρούς με διακόσια διπλώματα οικονομικών που μεταναστεύουν καραβάνια στο εξωτερικό , να συμβάλουν στην συντομότατη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις .
Ο πολλαπλασιαστής της επιστροφής των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι τεράστιος .
Όμως κε υπουργέ , αν οι εξαγωγές των Ελληνικών επιχειρήσεων καταγράφονταν στην Ελλάδα αντί στην Βουλγαρία δεν θα βελτιώνονταν το ισοζύγιο πληρωμών ; Από την δραστηριότητα των επιχειρήσεων ένα μέρος του ΦΠΑ που δεν απαλλάσσεται δεν θα συνεισέφερε στα δημόσια έσοδα ; Δεν θα βελτιώνονταν η απασχόληση ;
Καληνύχτα σας
ΥΓ. Ας ελπίσουμε ότι ο γγ. εσόδων να μην εξαντλήσει την δημιουργικότητα του στην εφαρμογή πολύ μοντέρνων συστημάτων κατάσχεσης μισθών και ενοικίων . Τον περιμένουν και άλλες υποθέσεις όπως η τεράστια φοροδιαφυγή στην διακίνηση εμπορευμάτων με νομότυπα έγγραφα από την Βουλγαρία . Ανάλυση θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση. Και πάλι κοι υπουργοί καληνύχτα σας.
paragoume.wordpress.com




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου