Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Θεσπίζεται Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Εξαγγελία Σαμαρά ο οποίος μετέβη στο ΥΠΕΚΑ

Με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων τα οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.
Ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σε σύσκεψη, το πρωί της Τρίτης, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενημέρωσε για τις διεργασίες εντοπισμού και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζοντας ότι τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα οφείλουν να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός διατυπώνει ως πάγια θέση της Αθήνας την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, η οποία μπορεί να συνδράμει την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης.
Ο ίδιος κάνει λόγο για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και της νότιας Κρήτης. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί για αντίστοιχες έρευνες στα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό και το Κατάκωλο.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την εξαγγελία της ίδρυσης Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων από τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για υλοποίηση δικών του προτάσεων. Σημειώνει ότι η συγκρότηση και στελέχωσή της έχει προβλεφθεί στο Ν.4001/2011, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι με την ΕΔΕΥ και την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ολοκληρώνεται ο κύκλος του πλήρους Επιχειρησιακού Σχεδίου αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού πλούτου που βάζει την Ελλάδα στον Ενεργειακό Χάρτη της Μεσογείου και της Ευρώπης με σημαντικά αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο.
Για ξεπούλημα δικτύων στρατηγικής σημασίας στον τομέα της ενέργειας και εκποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου στη χρεοκοπημένη στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης Ευρώπη κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μιλώντας για ίδρυση άχρηστων Α.Ε. «Τα Ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι Εθνικός και όχι Ευρωπαϊκός ορυκτός πλούτος» υπογραμμίζουν.
Πηγή: ΑΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ-Μία ερώτηση προς τους '' σωτήρες '' ...
Yπάρχουν κοιτάσματα που έχουν τιτλοποιηθεί ή όχι ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου