Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

BΕΛΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

1Των Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπης Σταφυλά
Ανταπόκριση: Βρυξέλλες για το "Αγιορείτικο βήμα" 

Όπως δημοσίευσε η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου  "Standaard" (07.06.2013) ,αναρτήθηκε στο ίντερνετ ένα clip όπου νεαροί αραβογενείς φλαμανδοί συμμετέχουν στον τελετουργικό  αποκεφαλισμό θύματος που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο έδαφος.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών η αποτροπιαστική σκηνή διαδραματίστηκε στη Συρία και το θύμα είναι ένας μεσήλικας σιίτης επομένως οι δράστες ενεργούν για λογαριασμό των ανταρτών. 
Μια ομάδα νεαρών ατόμων κραυγάζουν « Αλλάχ Ακμπάρ » (ο Θεός είναι μεγάλος) και « Τακφίρ » (άπιστος) δίπλα στον άνθρωπο που κείτεται γυμνός. Ένας απ΄αυτούς μ΄ένα μαχαίρι κόβει τον λαιμό του θύματος. Σε κάποιες στιγμές της μακάβριας σκηνής είναι ευκρινής η συμμετοχή ολλανδόφωνων με την χαρακτηριστική φλαμανδική προφορά . Κάποιος φωνάζει « γυρίστε τον ,γυρίστε τον » .

Έπειτα κάποιος λέει « πιάστον από το πόδι. Κράτα του τα πόδια.» Εκτός από φλαμανδικά μιλούσαν γαλλικά και αραβικά. Μέλη της Sharia4Belgium προωθήθηκαν στη Συρία και συμμετείχαν  σε εκτελέσεις και απαγωγές.Ένα από τα μέλη της ταυτοποιήθηκε σε τηλεφωνική του συνομιλία να εξιστορεί πως αυτός και οι φίλοι του απήγαγαν ένα άτομο και του κόψαν το λαιμό.


1


Η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιχειρεί να ταυτοποιήσει τα άτομα που εμπλέκονται στον σφαγιασμό.Η ύπαρξη του φιλμ ανακοινώθηκε στο Τwitter από τον ολλανδό πολεμικό ανταποκριτή Harrold Doornbos.

To φιλμ αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα όπου και άλλα βίντεο αποκεφαλισμών συνυπάρχουν με σκληρό πορνογραφικό υλικό. Η γαλλόφωνη τηλεόραση RTL στις ειδήσεις παρουσίασε σκηνές από το επίμαχο βίντεο που έδειξε και η λιβανέζικη tv Αλ Μανάρ.


1Σε συνέντευξή του στο ίδιο κανάλι ο κ. Dimitri Bontinck από την Αμβέρσα, πατέρας ενός νέου βέλγου  προσήλιτου στο ισλάμ που έχει προσαρτηθεί σε εξτρεμιστές ισλαμιστές και πολεμάει στη Συρία δηλώνει ότι πήγε ο ίδιος να τον βρεί αλλά αυτό κατέστη αδύνατο. « Ελπίζω ο γιός μου να μην έχει συμμετοχή σε αυτό το γεγονός. Το περιστατικό με το φιλμ δεν με εκπλήσει .Έχει καταστεί εθνικό σπορ στη Συρία να καρατομούν στρατιώτες του Άσσαντ κι αυτό να τους αναδεικνύει σε εθνικούς ήρωες.Τους προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση αυτή η βαρβαρότητα.»


Ο δήμαρχος του  Βιλβόρντ (προάστειο Βρυξελλών) κ.Hans Bonte αναφέρει :

« 600 με 700 ευρωπαίοι πολεμούν στη Συρία και πολλοί απ΄αυτούς είναι από το δικό μας μικρό κράτος και ανάμεσά τους ένα μεγάλο ποσοτό από τον δήμο μας.» Σε άλλο δημοσίευμα της η  Standaard μιλάει για βέλγους πολίτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του Αλ Κουσσέιρ ενώ άλλοι αιχμαλωτίστηκαν.Την είδηση ανέφερε Σύριος δημοσιογράφος που τους εμφανίζει να πολεμούν στο πλευρό των μαχητών της Αλ Νούσρα. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ως τώρα από το υπουργείο εξωτερικών, μετέδωσε η κρατική φλαμανδική ραδιοτηλεόραση VRT. Η Υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Joelle Milquet σε δηλώσεις της (La Libre 07.06.2013 ) απαριθμεί σε 60-100 τους Βέλγους που πολεμούν στη Συρία ,τουλάχιστον πέντε είναι ανήλικοι ενώ η πλειοψηφία τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 25 ετών. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και βέλγοι πολίτες προσηλυτισμένοι στο ισλάμ.


Δείτε το βίντεο: 

.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου