Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ» ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ


XOYNTA1
Με ντοκιμαντέρ από την ζωή και το έργο του Γεωργίου Παπαδόπουλου και συγκρίσεις ανάμεσα στην σημερινή πολιτική κατάσταση και στην εποχή της δικτατορίας, τουλάχιστον 500 άνθρωποι καταχειροκρότησαν τους ομιλητές στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου όπου και συγκεντρώθηκαν ανήμερα της 21ης Απριλίου, οι νοσταλγοί της χούντας.

Παρόντες και ανάμεσα στους ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο Παρασκευάς Μπόλαρης, ταγματάρχης καταδρομών ε.α και στενός φίλος και συνεργάτης του Δ. Ιωαννίδη, ο Αριστείδης Δημόπουλος τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής, ο Άγγελος Παπαθάνου, τέως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γεωργίου Παπαδόπουλου και ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος που συντόνισε και την εκδήλωση. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο γιος του Ν,. Μακαρέζου και ο ανηψιός του Γεωργίου Παπαδόπουλου.
XOYNTA2
Αποκλειστικά στην κάμερα του Μακελειό μίλησε ο Αριστείδης Δημόπουλος υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας επί χούντας και πρώην ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: « ο στόχος των Απριλιανών ο οποίος και απέτυχε ήταν μια νέα Δημοκρατία. Στην πορεία του ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε ακριβώς τα αντίθετα από ότι του καταμαρτυρούν. Δέχτηκε λάσπη και συκοφαντίες και επί 46 χρόνια μετά την 21η Απριλίου τον πολεμούν ακόμα με ψεύδη». Όσο για το αν ισχύει η ίδρυση του κόμματος ο κ. Δημόπουλος δήλωσε άγνοια. Για το γκάλοπ της «Ελευθεροτυπίας» πιστεύει ότι: «το ποσοστό των νοσταλγών της χούντας είναι πολύ παραπάνω από το 30% ενώ αν γίνει «σωστή» ενημέρωση και ειπωθούν αλήθειες για την εποχή εκείνη το ποσοστό θα φτάσει μέχρι και το 90%».


Με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου, μίλησε στο Μακελειό και ο εκδότης της εφημερίδας , «Ελεύθερος Κόσμος»: «Η μεταπολίτευση καταρρέει και αυτό δικαιώνει όσο τίποτε άλλο τον Γ. Παπαδόπουλο και την 21η Απριλίου. Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να δείξουμε τα επιτεύγματα των Απριλιανών και την διαφορά ήθους τον ανθρώπων του τότε με του σήμερα». Όσο για την ίδρυση πολιτικού κόμματος ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε πως: «η Ελλάδα έχει ήδη αρκετά κόμματα, αλλά αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι να υπάρξει μια κίνηση όπως αυτή της 21ης Απριλίου». Η συγκέντρωση στο γνωστό ξενοδοχείο δεν ήταν για τον κ. Ζαφειρόπουλο συγκέντρωση νοσταλγών της χούντας και του παρελθόντος αλλά «συγκέντρωση νοσταλγών του μέλλοντος», αφού στην αίθουσα υπήρχαν πολλά νέα άτομα όπως ανέφερε. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η β' έκδοση του βιβλίου του Μάνου Χατζηδάκη «Συγκριτική ιστορία 4ης Αυγούστου - 21ης Απριλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου