Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-"Η Κύπρος πληρώνει το τίμημα για την Ελλάδα"


Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη Χάρης Γεωργιάδης βάζει την Ελλάδα για άλλη μια φορά στο κάδρο των αιτιών που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε κατάρρευση, στον οποίο πέρασε η σκυτάλη από τον Μιχάλη Σαρρή, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα για την επιβολή Μνημονίου στη Μεγαλόνησο.

 

  Ο Χάρης Γεωργιάδης παραχωρεί συνέντευξη στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, και ενώ καλύπτει την ελληνική κυβέρνηση  για τους χειρισμούς στο επίμαχο Eurogroup, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση ή κριτική που έχει ασκηθεί έκτοτε ότι η Αθήνα εγκατέλειψε τη Λευκωσία, και άφησε την Κύπρο μόνη της απέναντι στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, επανέρχεται στο θέμα του τιμήματος που πληρώνει η Κύπρος για την ελληνική οικονομία.

Και πιο συγκεκριμένα, για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε επί εποχής Παπαδήμου-Βενιζέλου, και είχε ως συνέπεια να υποστούν σοβαρές απώλειες οι κυπριακές τράπεζες.

“Η Κύπρος θα έπρεπε να έχει ζητήσει διασφάλιση και στήριξη του τραπεζικού συστήματός της, το οποίο δέχτηκε ένα δυσανάλογα μεγάλο πλήγμα.

Απ’ την άλλη, εγείρεται ζήτημα σε σχέση με τη διαχείριση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. ‘Ισως εκεί να έγιναν τα σοβαρά λάθη που ζημίωσαν τους μετόχους και την οικονομία”, τονίζει με έμφαση ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου