Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΥΠΕΡΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΝ!!!! Ο ΝΕΟΜΕΤΑΠΙΘΗΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ


ΥΠΕΡΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΝ!!!! Ο ΝΕΟΜΕΤΑΠΙΘΗΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!! 


Παρακολουθώντας την πολυσυμβολική κινηματογραφική ταινεία «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ» αποκαλύπτονται έμπροσθεν μας ατραποί που ίσως και οι σεναριογράφος και σκηνοθέτης δεν αντιληφθηκαν επακριβώς, συνήθες φαινόμενον στην ποίηση, την λογοτεχνία, την φιλοσοφία, την ψυχολογία, στο θέατρον και κάθε άλλη παράσταση. Η ιστορία έχει ως εξής:

Ένας οικόσιτος πίθηκος γίνεται βίαιος βλέπωντας τον γείτονα να βασανίζει το παιδί του και παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά ως προς τους αδικους και τους εγκληματίες.

Οι Αρχές αντιδρούν και οι ιδιοκτήτες του έναν νεαρόν ζεύγος αποφασίζουν να τον πάρουν σε κλωβοθαλάμους πιθκοειδών. 

Η διαφορά του με τους συγκάτοικους του είναι πως εκείνοι έμαθαν να υπέστεινται τις συνέπειες της σκλαβιάς ως την μοναδική λύση και υπαρκτή πραγματικότητα και ούτε που φαντάζονται την έστω υπό κινδύνους ελευθερία στα δάση της Αφρικής. Ο πρωταγωνιστης πίθηκος έχει εκπαιδευτεί να συμπεριφέρεται εν μέρει ως άνθρωπος, να εφαμρόζει κάποιες εργασίες ή τακτικές διεργασίες, να παρατηρεί και να πράττει, ενώ του χορηγήθηκαν κάποια φάρμακα προς μελέτη της μετέπειτα συμπεριφοράς του. Δεν θα ήταν πια ποτέ πίθηκος αλλά ένας ΜΕΤΑΠΙΘΗΚΟΣ!!!!

Επειδή δεν έτρωγε το φαγητόν του τον έδειραν οι φύλακες και τον έβρεξαν με υδρομάνικα εντός του κλωβοθαλάμου του. Οι ιδιοκτήτες τους σε επίσκεψη τους αντιληφθείς ότι το κατοικίδιον τους εκακομεταχειρίσθηκεν απαίτησαν την ελευθερία του. Κατάφεραν να πείσουν τους ιθύνοντες να τον μεταφέρουν στην ανοικτή αυλή, αυτός σκεπτώμενος αρνήθηκε αν και αιφνίς εν αρχή αρέστηκε στην απόφαση. 

Μία ημέρα άρπαξε τον έναν φύλακα και φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσει αλλά σκοπόν ειχε να του κλέψει τα κλειδιά όπερ και εγένετο. Απελευθέρωσε όλους τους πιθήκους και πήγαν στην αυλή μαζί με τους άλλους. Εκεί δίδαξε όλους τους πρώην συμπιθήκους του να υπακούουν σε έναν αρχηγόν ως αγέλη, να καταλάβουν κάποια νεψίματα και να συνειδητοποιούν την ιδέα της απελευθέρωσης. Οι αρχές τους άφησαν εκεί καθώς ήταν εξαγριωμένοι και τους παρακολουθούσαν για μερικές ημέρες. Εν τέλει, ο πρωταγωνιστής άνοιξε μία θυρίδα εις το επάνω μέρος της περίκλειστης κλωβοαυλής και δραπέτευσαν. Μετά από διάφορες μάχες και εφαρμογές εξυπνάδος στους δρόμους της πόλεως έφθασαν σ’ έναν πανύψηλον δάσος στην απέναντι μεριά το οποίον ο μεταπίθηκος ατένιζε απ’ εκεί όπου ήταν η θυρίδα εξόδου πριν δραπετεύσουσι ομαδικώς.

Με την ελάχιστη ανθρωπογενή νοημοσύνη ο μεταπίθηκος κατάλαβε πως στο δάσος δεν θα τους εύρισκαν διότι ήταν πανήψυλον και θα πρόσεχαν δι’ εποπτείας από τις κορυφίδες γραμμές του δάσους. Κατάλαβε πως δεν θα έκαιγαν το δάσος επειδή θ’ απειλούσε την πόλη και επίσης δεν θα εύρισκε σύμφωνους τους πλείστους των ανθρώπων και επειδή δεν θα ήσαν επιθετικοί στους ανθρώπους ο απλός κόσμος θα τους υποστήριζε και όποτε τους συναντούσε θα τους σεβόταν.
Το πλεονέκτημα των μεταπιθήκων είναι πως δεν είχαν ανάγκη και εξάρτηση τον ιδιόμορφον πολιτισμόν των ανθρώπων για να επιβιώσουν άρα τε δεν θα τους χρειάζονταν και δεν θα ήταν προεπείγουσα η συναναστροφή μαζί τους με αποτέλεσμα να τους επανασκλαβώσουν, να τους φέρουν εις διχόνοια και προδοσία με κατάληξη να τους προσαφανίσουν έναν προς έναν μαζικώς. 

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Το συμπέρασμα είναι πως διατηρώντας τον πολιτισμόν σου διατηρείς την ανεξαρτησία σου. Διατηρώντας την ανεξαρτησία σου διατηρείς την δυνατότητα της αυτοεπιβιωτικής αξιοσύνης ως λαός ή έθνος και διατηρώντας την ικανότητα σου να επιβιώνεις διατηρείς την ικανότητα σου ν’ αναπτυχθείς, να διαπρέψεις, να νικήσεις ακόμη και να σώσεις ευατόν, ψυχή τε και αλλήλοις τοις!!!! 

Εκείνον που έκαναν σ’ εμάς τους Έλληνες είναι να ζούμε με τον ύπουλον δυτικόν τρόπον. Μας πήραν τα βότανα εκ στόματι ημών και αφού τα έβαλαν ως εκχυλίσματα σε φιαλίδια μας τα πώλησαν, «με την μίλλα (λίπος) μας τηγάνισαν το βλατζιήν (σηκώτι) μας το έφαγαν και μας χρέωσαν τον λογαριασμόν και την επιβάρυνση. Επίσης μας πώλησαν ως Εσκιμώους ψυγεία ή ακόμη χειρότερα έκοψαν τον πάγον σε παγάκια και μας τον πώλησαν ως κάτι διαφορετικόν. Δηλαδή την ίδια ώρα που αφομοιώνουν τον πολιτισμόν μας με άλλα ονόματα, περιτυλίγματα και νεοεμφανίσεις τον λησμονούν εξ ημών και μας τον ταϊζουν ως ιδικόν τους και πρωτότυπον!!!!

Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει τον πίθηκον ως κλέπτη του ανθρώπινου νου που αποδράει από τα δεσμά του αφεντικού και κερδίζει την ελευθερία του. Αλλά ισχύει και το αντίστροφον ο άνθρωπος δίδαξε τον πίθηκον όπως ο Έλληνας τον πιθηκοειδή από όχι για να τον χρησιμοποιήσει όπως παρουσιάζει η ταινεία αλλά από αγάπη και ο πίθηκος όχι μόνον έμαθε την γνώση και πήρε την ελευθερία του όπως στην ταινεία, αλλα απαίτησε κ’ επέτυχε την σκλαβιά του διδασκάλου του. 

Και ερχόμαστε στα Μνημόνια των οποίων την δευτερη λέξη δεν συμπληρώνουν ήτοι Σκλαβιάς!

Η λέξη Μνημόνιον καλείται άλλες φορές ως Συμφωνία, Συνθήκη, Παράδοση Άνευ Όρων κ.α.. ονόματα Ήττας ή και Προήττας ήτοι παραδόσεως άνευ μάχης και αγώνα.

Τουτέστιν, το Μνημόνιον Σκλαβιάς δεν είναι καν μία άσχημη ή η χειρότερη λύση διότι απλουστατα δεν είναι καν εις το ελάχιστον λύση αλλά η χειρότερη επιλογή και αντίλυση. Οι προγόνοι μας και όλοι οι υπερήφανοι και ευάξιοι με ανθρωπιά λαοί όταν πολιουρκούντο πάλευαν και όσοι απόμεναν ζούσαν ενώ αν προπαραδοθείς εις τον εχθρόν ουδείς παραμένει ζωντανός ή συνεχιστής του έθνους και της θρησκείας, να διατί μας θέλουν άνευ εθνικής και θρησκευτικής συνείδησεως για να «μην αξίζει να αποθάνεις μήδε περί του τέκνου σου και του τέκνου του γείτονα». 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΜΑΧΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ! ΠΟΙΟΣ; Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΤΟ ΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΝ!!!! ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΞΕΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΟΝ ΕΥΓΝΩΣΤΗΣ ΣΚΕΤΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΕ ΕΥΑΝΔΡΕΙΟΣ ΣΚΕΤΤΟΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΥΧΗ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ!!!!

Όσοι σήμερον εις την Κύπρον λένε πως δεν υπάρχει άλλη λύση από το Μνημόνιον Σκλαβιάς και ενώ δεν το έχουσι ζήσει ακόμη είναι αδαεις αναξιοπρόβλεπτοι, βλάκες και αδιάφοροι επειδή δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν και να συναισθανθούν τι συμβαίνει εις τ’ αδέλφια τους εν Ελλάδι, απληροφόρητοι και αφελείς. 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟΒΙΟΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ή ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΩΣ ΧΡΗΜΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟΝ ΕΥΚΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΩΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!! ΤΟΣΟΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΝΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΜΕ. ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΠΙΑ;;;; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟΝ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΜΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔΟΪΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΡΧΙΔΑΝΙΚΟΝ ΣΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!!




ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου