Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΟΠΛΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Κίνηση απελπισίας φαντάζει πως ήταν η επιλογή του Λουίτζι Πρεΐτι, που άνοιξε πυρ εναντίον των καραμπινιέρων που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης....


«Τι περιμένετε, πυροβολήστε με;» φέρεται να φώναξε στους καραμπινιέρους, την στιγμή που άνοιγε πυρ, ο άνδρας που κατάγεται από την Καλαβρία αλλά διέμενε στην πόλη Αλεσσάντρια έξω από το Τορίνο.

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, και πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένεται να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επιμένουν ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχικά προβλήματα, και ότι πρόκειται, για βίαιη επίθεση που πρέπει να οργάνωσε μόνος του.

Ο αδελφός του Λουίτζι Πρεΐτι, διαψεύδει ότι πρόκειται για παράφρονα, όπως μετέδωσαν, αρχικά, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι.

«Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καβαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Αρκλαντζελο Πρεΐτι.

Ένας αστυνομικός σοβαρά τραυματίας

Ο 50χρονος καραμπινιέρος Τζουζέππε Τζανγκράντε, ο οποίος τραυματίσθηκε από τον Ιταλό Λουίτζι Πρεΐτι, μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, φέρει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δεύτερος καραμπινιέρος, Φαντσέσκο Νέγκρι, 30 ετών, φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση. Παράλληλα, μια έγκυος γυναίκα τραυματίσθηκε από θραύσμα και τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έξω από το κυβερνητικό μέγαρο.

«Ο Πρεΐτι πυροβόλησε με σκοπό να δολοφονήσει», κάνουν γνωστό πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης. Παράλληλα, οι καραμπινιέροι υπογραμμίζουν ότι ο Λουίτζι Πρεΐτι δεν τραυματίσθηκε από τα όργανα της τάξης που βρίσκονταν στην πλατεία του κυβερνητικού μεγάρου της Ρώμης, τα οποία κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου