Τρίτη 9 Απριλίου 2013

“Πόρτα” της ΝΔ στα Σκόπια.. Απέρριψε ενδιάμεση λύση για το όνομα “Μακεδονία”

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/15444.jpg


Απέρριψε ενδιάμεση λύση για το όνομα «Μακεδονία»
Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι είπαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία για την Έκθεση Προόδου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για το 2012 στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.


Η έκθεση περιλαμβάνει, εν τέλει το επιτακτικό αίτημα προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, επιρρίπτοντας έμμεσα το βάρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική πλευρά.
Επιπλέον, η προσπάθεια να αφαιρεθούν οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδονικός» που αναφέρονταν τόσο στο αρχικό κείμενο, όσο και σε πολλές τροπολογίες, κατέληξε στη σολομώντεια λύση να αφαιρεθεί ο όρος «Μακεδονία» αλλά να παραμείνει ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονικός» σε ένα σημείο της έκθεσης.
Για τους λόγους αυτούς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία καταψήφισαν το τελικό κείμενο της έκθεσης, το οποίο εγκρίθηκε τελικά με 38 ψήφους υπέρ και 13 κατά.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και τακτικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε τα εξής:
«Για πολλοστή φορά και παρά τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι συσχετισμοί στο ΕΚ δεν επιτρέπουν μια καθαρή υπέρ της Ελλάδος θέση. Βεβαίως, η τάση αυτή ακολουθεί τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τα τελευταία χρόνια ζητάει έναρξη διαπραγματεύσεων, θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει και στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το θέμα του ονόματος. Είναι προφανές, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στηρίζουν απαρέγκλιτα την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου