Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τουλάχιστον, βουλώστε το !!!

 


Την απόλυτη ενσάρκωση του μακάβριου ανεκδότου «η επέμβαση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε» φαίνεται ότι θα αποτελεί σύντομα η Ελλάδα, χάρη βέβαια στους ερασιτεχνικούς χειρισμούς όλων εκείνων που φρόντισαν τους τελευταίους μήνες, με όχημα τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς περί χρεοκοπίας αλλά και τη δουλοπρεπή συμπεριφορά τους προς τους δανειστές, να τη φέρουν στο χείλος του οικονομικού γκρεμού.
Κι αυτό δεν αποτελεί πια διαπίστωση μόνον εκείνων «των παραδοσιακά ανευθύνων που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο καλό κάνει το Μνημόνιο στη χώρα», αλλά και πολλών παραγόντων από το εξωτερικό, οι οποίοι, βλέποντας τα αποτελέσματα των σκληρών μέτρων -και το... ελικόπτερο να έρχεται για ορισμένους ντόπιους παράγοντες του πολιτικού βίου-, δεν διστάζουν πια να παραδεχτούν ότι «η ελληνική συνταγή απέτυχε».
«Αποτυχημένοι σωτήρες» ήταν ο τίτλος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στις σελίδες της «Suddeutsche Zeitung». Αρθρο το οποίο -χωρίς περιστροφές- στηλίτευε την αναποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Τρια  χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να σωθεί η χώρα κι αν συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα θα μπει ακόμη πιο βαθιά στην κρίση» έγραφε μεταξύ άλλων η εφημερίδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όλα αυτά οδήγησαν την Ελλάδα κατευθείαν στη φτώχεια και την νομισματική ένωση σε αδιέξοδο».
 Ξένοι και άσχετοι παντελώς από την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνει ένα μέγα μέρος του πληθυσμού, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, στυλοβάτες ενός συστήματος που μας οδήγησε στη σημερινή θλιβερή πραγματικότητα

Από κοντά, και κάποια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Που αναπαράγουν και… εμβαθύνουν αυτές τις αθλιότητες. Κατά τις οποίες δεν φταίνε όσα πράγματι υφίστανται οι μισθοτοι και οι  συνταξιούχοι. Δεν φταίει το ότι όχι μόνον τους έκαναν δύσκολη την επιβίωση, αλλά τους έχουν κουρελιάσει και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Φταίνε εκείνοι που απελπίζονται και αυτοκτονουν. Και «δεν διαχειρίζονται με νηφαλιότητα την προσωπική τους κρίση».


Για μεν τους πολιτικούς τυμβωρύχους ελπίζω ότι, εντός του Μαΐου, έσεται ήμαρ κατά το οποίο θα εισπράξει έκαστος τα επίχειρα είτε της βλακείας του είτε της δολιότητάς του. Όσο για τους «σκύλους» της δημοσιογραφίας -με την αρχαία ελληνική έννοια του όρου- τους βολεμένους στη δική τους ευμάρεια, την εξασφαλισμένη από τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε αφεντικά, αυτούς, δυστυχώς, θα τους πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Αφού δεν μπορείτε, ή δεν θέλετε να καταλάβετε, τι πράγματι συμβαίνει, δεν το βουλώνετε καλύτερα; 


Ε.Χ

ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου