Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κύπρος : Νέο ατόπημα των τραπεζών -"Ρούφηξαν" τους τόκους υπερημερίας


      Η θεσμοθετημένη και προκλητική αντίληψη των τραπεζιτών ότι μπορούν να λειτουργούν κατά το δοκούν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι τράπεζες άφησαν στο έλεος του Θεού χιλιάδες επιχειρήσεις αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου έβαλαν χέρι στους λογαριασμούς των πελατών τους για να πληρώσουν τους τόκους υπερημερίας του τριμήνου.


Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα  αν οι διευθυντές ή έστω κάποιος υπάλληλος,  σκέφτηκε ότι δεδομένων των τραγικών στιγμών που περνά ο τόπος, πολλά από τα χρήματα που ρούφηξαν οι τράπεζες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου, θα ήταν απαραίτητα στους εργοδότες ώστε να μπορέσουν να καταβάλουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η δικαιολογία που δόθηκε ότι "τα πήρε το σύστημα", προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών, οι οποίοι δεν ανέχονται άλλο την τραπεζική αναλγησία. Η δικαιολογία αυτή καταδεικνύει περίτρανα ότι κανένας υπάλληλος των τραπεζών και κανένας διευθυντής,  δεν σκέφτηκε πως κάτι τέτοιο έπρεπε να «διορθωθεί» στο σύστημα τουλάχιστον για αυτή την τριμηνία, προκειμένου να βοηθηθούν ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι επιχειρήσεις. 

Επισημαίνεται ότι η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί παρανομία, συνιστά όμως μια ανήθικη πράξη.  Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Απρίλιο οι τράπεζες Κύπρου,  Λαική και Ελληνική, είχαν ανακοινώσει μειώσεις στους τόκους υπερημερίας με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τα νοικοκυριά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την αγορά.

http://www.sigmalive.com/tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου