Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ & ΙΣΧΥΟΣ!!!! ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!! ΧΡΗΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΞΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΟΞΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ


Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ & ΙΣΧΥΟΣ!!!! ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!! ΧΡΗΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΞΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,  ΤΟΞΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!

Η μεγαλύτερη απάτη που διαδίεται στους ανθρώπους είναι οι όροι ανάπτυξη, αειφόρος ανάπτυξη, διηνηκές άνοδος κ.τλ.. Το ζητούμενον της σώφρων οικονομίας πρέπει να είναι η σταθερότητα όχι η ανάπτυξη.
Η λέξη οικονομία ελληνιστί συνώνυμη με την λέξη πρόνοια/ευπρόνοια, αλλά έχει αλλοιωθεί εις την πολυβαρβάρικη γλώσσα των Ευρωπαίων και κατ’ επέκτασιν εις όλην την Γη υιοθετώντας την νοοτροπία της κεφαλαιοκρατία/κεφαλαιομανίας ως αντιδάνειον νόημα της αληθινής σημασίας της έννοιας οικονομία. Τίποτε δεν αναπτύσσεται συνέχεια ούτε και η οικονομία είναι υγειές να παθαίνει αυτήν την κατάρα, εάν η ανάπτυξη ήταν αειφόρος τότε το σώμα μας θα εκγιγαντώνετο διαρκώς αντί να παραμένει σταθερόν, έτι δε ό,τι γεννάται αποθαίνει θέλει δεν θέλει ωσαύτως και η οιναδήποτε νοοτροπία οικονομίας. Αλλά η υγειής φιλοσοφική προσέγγιση του ζητήματος ανακυκλώνει την οικονομία όπως την ακακία ήτις πριν αποθάνει πολεί (προσαναπτύσσει) νεοσσόκλαδους!

Το πολιτειακόν σύσστημα της ελεύθερης αγοράς δεν είναι δημοκρατία αλλά χρηματοκρατικόν, ναι υπάρχει τοιαύτον πολίτευμα αν περνάει απαρατήρητον. Τα δικαιώματα σου στηρίζονται ως επί τω πλείστον εις την ίσχυν και το μέγεθος του πλούτους σου. η Χρηματοκρατία είναι μία φυλακή η οποία σ’ έχει δεμμένον και όσον περισσότερον χρήμα αποκτάεις τόσον περισσότερον σχοινί σου ξεκουβαριάζει ώστε να έχει περισσότερης εμβέλειας και μάκρους δικαίωμα διακίνησης υπ’ έκαστης έννοιας του όρου. Όταν μεγαλώσει υπερβολικά το ξεκουβάριασμα παρατηρείται και το ασυνήθειστον για τα προηγούμενα στάδια φαινόμενον της εκπαχύνσεως του σχοινιού, ώστε με τον καιρόν να δυναμώνει τόσον πολύ και να κόβεται προσεξελευθερώνοντας τον άνθρωπο, κάνωντας τον αληθώς ελεύθερον και αυθαίρετον, αφού το χρήμα τον κάνει μεγαλύτερον από τον νόμον ο οποίος μετράται μυστικά και άμποτε φανερά με τον γνώμωνα και τον διαβήτη του χρήματος. Εξού και το όνομα του ήτοι το χρηστόν, το εν χρήσει, το διαχρίσειν, το δε γαρ χρημάσι πηγής αγαθών. Τα χαρτονομίσματα λειτουργούν ως αλυσίδα όπου αφού καρφιτσωθούν σχηματίζουν ουρά ή σχοίνιον. Κατά περιέργη σύμπτωση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μ.Χ. στην Κύπρον όταν εχόρευε το νεόνυμφον ζεύγος στο τέλος της γαμήλιας δεξίωσης τα κυπριακά άσματα και εφαρμόδια μουσικοπαιξίματα, οι συγγενείς εξ αίματος και εξ αγχιστείας προσέγγιζαν το ζεύγος και το πλούμιζαν, παραθέτωντας του στην κυριολεξία χρήματα σε ουρές απ’ επάνω προς τα κάτω κυρίως και σπανιότερα οριζοντίως. Τα χρήματα έπρεπε να είναι καρφιτσωμένα στις άκρες ώστε ο κάθε περικαθούμενος της πίστας να μπορεί να μετρήσει το ποσόν των πεντόλιρων ή δεκάλιρων που πλούμισε έκαστος το ζεύγος εξ ημισύας ποσού. Αντιλαμβάνεστε το πλούμισμα ανέρχετο εις χιλιάδες λίρες! 

Τοξικές καταθέσεις και τοξικά δάνεια δημιουργούνται όταν τα επιτόκια αμφότερων καθορίζονται εξ άσοφων και άπλειστων ανθρώπων. Όταν δηλαδή δεν υφίσταται το ευμετρείν, η ανθρωπιά, η αγάπη, η σοφία, η σωστή προεξισορροπημένη σύναψη της οικονομικής διαμόρφωσης, επιτρέπωντας ένα σύσστημα τόσον αρρωστημένον όπως αυτόν που γνωρίζουμε στις επικαλούμενες κρίσεις της άναρχης εξαγνοιαστικής οικονομικής καταστάσεως και το οποίον ει δυνατόν αν ζωγραφίζετο εις πίνακα θα ήταν τόσον απευκταίον, αποτροπαίον, γλοιώδες, κακόβουλον, ακόλαστον, ανόμαλον, άδικον και σατανικόν που θα έκανε τον αντικρίζων αυτόν να σκύψει, να γονατίσει και να κάνει χριστιανικές μετάνοιες προς Τον Τριαδικόν Θεόν αναφωνόντας έλεος Θεέ μου έλεος!!!!

Η αυθαίρετη αύξηση ή ανάπτυξη του επιτοκίου καταθέσεων φέρει μία αρρωστημένη κατάσταση συνεχούς εμφόρτωσης τόκων που ανάγονται εις τρισεκατομμύρια. Μέχρι την δεκαετία του 1990 μ.Χ. βλέπαμε με περισσότερη σαφήνεια την κιβδηλότητα της υπόθεσης αυτής, καθότι κάποτε πλούσιος ήταν ο πενιχροχιλιούχος, ύστερα ο πολυχιλιούχος, κατόπιν ο εκατομμυριούχος και εν τέλει ο δισεκατομμυριούχος και ενώ οι πολυτέλειες που αγόραζε κάθε φορά και εις έκαστη φάση ήταν οι ίδιες με την διαφορά ότι οι τόκοι φούσκωναν το όνομα του αριθμού για να δικαιούσαι να είσαι πλούσιος όπως και πρώτα. Λες και προχωρώντας μπαίναμε όλον και σε κάποιον μεγαλύτερον βούρκον, τρώγλη και σύραγγα και για να εξέλθεις εις το φως χρειαζόσουν περισσότερες αλυσίδες αρχής γενομένης από μερικές χιλιάδες ώσπου χρειάστηκαν δισεκατομμύρια. Όλον αυτόν το σκηνικόν ήταν στημένον για να καταφέρει η Εβραιοσιωνομασσωνική κλίκα να φουσκώσει τα πράγματα και εις έκαστη περίπτωση να αρπάσσει ακίνητα, ν’ αγοράζει και να εκμεταλλεύεται επιστήμες και τεχνολογίες και να καθορίζει διά των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης πολιτική!!!!

Τα επιτόκια καταθέσεων πρέπει να είναι χαμηλά για να μην είναι τοξικά και ποτέ να μην ξεπερνούν το 2%. Όσον για τα επιτόκια δανεισμού αντίστοιχα δεν θα είναι τοξικά εφόσον δεν θα είναι και τα επιτόκια καταθέσεων ήτοι χαμηλά και δη ευκολάρσηστα ώστε ο δανειζόμενος να μπορεί να ξεχρεώνει εύκολα τις δόσεις του. Τα επιτόκια πρέπει να καθορίζονται από μία σταθερή Κεντρική Οικονομική Τράπεζα του Δήμου και όχι αυθαίρετα από την Κρυπτολιγαρχία και Ξενολιγαρχία που κυβερνάει τον τόπον μας. Ακόμη και δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται εάν χρειαστεί.

Οι τοξικές καταθέσεις δημιουργούν ταυτόχρονα τοξικά δάνεια και το αντίστροφον και η τοξικότητα διαλύει για άλλους την οικονομία και για άλλους προσφέρει τις ευκαιρίες λησταρχίας!!!!

Η οικονομία μας στηρίζεται στα χαρτιά του νομίσματος το οποίον συνεχώς αυξάνεται επί τόκων και αυτοί που το κατάλαβαν πρώτοι συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για αφανή Ψευδοοικονομία του Χαρτοπόλεμου όπου όμως δίνει το κίνητρον στην ανθρωπότητα να εργαστεί σκληρά για να αποκτήσει περισσότερα προσφέρωντας περισσότερα ή εκμεταλλευόμενοι άλλοι εξυπνότερα το όλον σκηνικόν. Κατάλαβαν πως πρέπει να φουσκώσουν την Ψευδοοικονομία με χαρτιά/χαρτονομίσματα και διάφορα παράγωγα ήτοι χρεόφραφα, αξιόγραφα, αμοιβαία κεφάλαια, χρηματιστήρια ώστε μέσα στην ζούγκλοπαραχρηματική πολυεθνική λαίλαπα σταδιακά ν’ ανταλλάσσουν με συναρωγούς την επιστήμη, τον πόλεμον, την εκμετάλλευση της ενέργειας και των μετάλλων ή και άλλων πόρων, της διείσδυσης της πολιτικής σκοπιμότητος, της μόδας κ.α. την γη με ψευδοχάρτια που τα υποστηρίζουν σθεναρά μέχρι την ημέρα που θα πάρουν την Γη και απλά θ’ ανοίξουν το παράθυρον για να παρασύρει ο αέρας τον Χαρτόπυργον της Ψευδοοικονομικοβαβέλ!!!! Η Γη έχει την αξία αλλά μας στραβώνουν πως την έχουν τα διάφορα μεμονωμένα παράγωγα της ώστε να μπορέσουν σταδιακά και σκυταλοδρομικά φασούλι φασούλι να γεμίσουν το σακούλι τους με όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της Γης αφού πρώτα αποκτήσουν τα εργοστάσια όπλων, τις τράπεζες, την πολιτική, τον έλεγχον των σπόρων και της νοοτροπίας της κοινωνίας διά της ισχυρότατης οργανώσεως τους με το όνομα Μασσωνία όπου έκαστος Μασσώνος γνωρίζει ως κτίστης που είναι να οικοδομεί μόνον το κομμάτι που του ανατέθηκε και συνήθως χωρίς να ξέρει το συμπληρωμένον βάθος της οικοδομής όταν τελειώσει εξ όλων των συντεκτόνων/συγκτιστών του, ώστε να μην καταλαβαίνει τας απάτας και συνάμα να μην ζηλοφθονεί κάτι που θα τον οδηγήσει στο να τους αντισταθεί, πολεμήσει, υποκλέψει μέρος της δόξας και της ισχύος κ.ο.κ…!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ




ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου