Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.....Μας δουλεύουν κανονικά...


Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα, ζούμε ένα στημένο πολιτικό σκηνικό, μια κοροϊδία εις βάρους του ελληνικού λαού, που όμοια της δεν γνώρισε ποτέ η χώρα και αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ κάτι αντίστοιχο στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Όλα ξεκίνησαν την διετία 2008-2009 όπου η κρίση, τόσο η παγκόσμια όσο και η εγχώρια, απειλεί την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή η χειρότερη κυβέρνηση που είχε γνωρίσει μέχρι τότε η μεταπολιτευτική Ελλάδα κυβερνάει την χώρα. Σκάνδαλα ταλανίζουν την χώρα και ο θάνατος ενός 15χρονου μαθητή από τα χέρια ενός αστυνομικού οδηγούν σε μεγάλη κοινωνική έκρηξη το Δεκέμβρη του 2008.
Τον Οκτώβριο του 2009 γίνονται εκλογές και επικρατεί το ΠΑΣΟΚ με ένα τεράστιο ποσοστό και 10 μονάδες διαφορά από την Νέα Δημοκρατία.
Δεν πρόκειται όμως για εκλογική νίκη αλλά για παράδοση της εξουσίας. Ο Καραμανλής ήθελε να φύγει και έκανε τα πάντα για να μην διαχειριστεί την καυτή πατάτα. Υπάρχουν υπόνοιες ακόμα και για προσυμφωνημένη παράδοση για να διαχειριστεί την κρίση το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ για λίγο καιρό.
2009Η Ν.Δ λοιπόν αφού έκανε τα πάντα για να χάσει(αυξηθήκαν τα διόδια 2 μέρες πριν τις εκλογές!) παρέδωσε την εξουσία στους "σοσιαλιστές".
Ο ΓΑΠ με το λεφτά υπάρχουν ίσως το μεγαλύτερο ψέμα που ξεστόμισε ποτέ ένας ηγέτης αυτής της χώρα ανεβαίνει στην εξουσία.
Επικρατεί ενθουσιασμός, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Λίγοι υπουργοί, νέα πρόσωπα καινούργιες ιδέες. Όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αργεί να πετάξει τις μάσκες και να αποκαλύψει το πραγματικό της προσωπείο.
Αργεί να δώσει λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Έτσι και ενώ τα ελληνικά spreads είχαν φτάσει στον θεό η Ελλάδα μπαίνει υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η συνταγή του ΔΝΤ θυμίζει κάτι από Αργεντινή.
Ουσιαστικά τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο στην Ελλάδα και αυτό όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε σωστά η συνταγή του ΔΝΤ-Ε.Ε αλλά επειδή είναι λάθος.
Πρόκειται για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκήθηκε παγκόσμια τα τελευταία χρόνια και είχε σαν αποτέλεσμα την χρεοκοπία μεγάλων χωρών, όπως της Αργεντινής το 2011 και την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μετά την χρεοκοπία της Lehman Brothers και την εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 ζει το μαρτύριο της σταγόνας. Υπό το ψευτοδίλημμα δόση ή χρεοκοπία οι Έλληνες ανέχονται την βαρβαρότητα που τους επιβάλλεται.
imf wb_rich_poor1_1
Η Ελλάδα είναι επίσημα χρεοκοπημένη. Όμως δεν την αφήνουν να κηρύξει πτώχευση μέχρι να μετριαστεί το κόστος της ελληνικής χρεοκοπίας για την Ευρωζώνη και κυρίως για τις γαλλογερμανικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό ομολόγων.
Οι φωνές για ενότητα πληθαίνουν. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την συναίνεση ως την μόνη λύση. Ξέρουν ότι το πολιτικό σύστημα δεν αντέχει…
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεπερνάει σε ανικανότητα αυτή του Καραμανλή. Ρουσφέτια, σκάνδαλα, απραξία αλλά κυρίως ατολμία να χτυπήσει το κατεστημένο χαρακτηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.
Η ατιμωρησία ταλανίζει την χώρα. Κανείς δεν οδηγείται στην δικαιοσύνη πλην ορισμένων παραγόντων του ποδοσφαίρου για να ικανοποιηθεί ο έλληνας φραπεδοφόρος.
Ξεκινούν οι στημένες κόντρες των συμφοιτητών και φίλων Σαμαρά και Παπανδρέου. Το πράγμα βρωμάει από χιλιόμετρο.
Οι ευρωπαίοι επίσημα ζητούν, απαιτούν την επιτροπεία, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και την διακυβέρνηση της χώρας από τεχνοκράτες και από ευρωπαίους αξιωματούχους.
dntΗ Ελλάδα ανακοινώνει αποκρατικοποιήσεις. Πουλάει τα πάντα. Οι κρίσιμες υποδομές της περνάνε ή πρόκειται να περάσουν στα χέρια των ξένων. Ότι είχαν προβλέψει λίγους μήνες πριν οι πολέμιοι του μνημονίου γίνεται πράξη.
Στην Ελλάδα δεν ανήκει η Ελλάδα.
Και ξαφνικά δημιουργείται πρόβλημα με την εκταμίευση μιας δόσης(όπως έγινε και στην Αργεντινή). Η Ελλάδα σέρνεται σε μια νέα δανειακή σύμβαση σε ένα νέο μνημόνιο που προβλέπει ότι μέχρι το 2020 το χρέος θα έχει εκτιναχθεί στο 180% του ΑΕΠ!
Όμως τώρα οι ευρωπαίοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με την Ελλάδα και να ασχοληθούν με την Ιταλία.
Ο Παπανδρέου κάνει ακαταλαβίστικες κινήσεις που ανεβοκατεβάζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και αναγκάζουν τον ιστορικό του μέλλοντος να εξετάσει κατά πόσο ήταν αγνές και μη προμελετημένες.
Ο Παπανδρέου εξευτελίζει τους τελευταίους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος έτσι όπως μα το παρέδωσε η γενιά της μεταπολίτευσης. Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που την άλλη μέρα δεν θα υπήρχε!
Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο τεχνοκράτης, ο εκλεκτός της Ε.Ε ο πρώην στενός συνεργάτης του Σημίτη (που με τα εργαλεία της Goldam Sachs έβαλαν την Ελλάδα στο Ευρώ εμφανίζοντας την να έχει μικρό χρέος) ο εκλεκτός του ακροδεξιού και νοσταλγού της Χούντας Καρατζαφέρη αναλαμβάνει πρωθυπουργός.Κάτι που είχε αποφασιστεί πριν 2 χρόνια…



Αποστολή του; Να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Οκτωβρίου του 2011 που οδηγούν την Ελλάδα σε νέα δάνεια, σε νέα μέτρα σε περισσότερη μιζέρια. Να γίνεται επίκληση στην αυθεντία κάθε φορά που ο κόβονται 50 ευρώ(γιατί έτσι είναι σωστό) από τον συνταξιούχο αγρότη των 300 ευρώ. Και όταν η χώρα θα έχει εντελώς διαλυθεί να την οδηγήσει στην δραχμή και στις εκλογές του Μαρτίου του 2012.
Το στημένο σκηνικό δεν έχει ολοκληρωθεί. Το σχέδιο, το μεγαλύτερο πείραμα το οποίο έχει γίνει ποτέ σε χώρα θα συνεχιστεί. Η μεγαλύτερη εσωτερική υποτίμηση που έγινε ποτέ σε χώρα με σταθερό νόμισμα θα γίνει στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη ευρωζώνη.
enetΔεν ξέρω, αν βρισκόμαστε σε ανάλογη φάση με την δεκαετία του 1930. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ίσως έχει ήδη αρχίσει. Τα σημάδια του πολέμου είναι εμφανή. Ανεργία, φτώχεια, πείνα, ύφεση. Παγκόσμια. Την λύση δεν θα την δώσουν αυτή την φορά τα όπλα.
Ο οικονομικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί προσεχώς θα φέρει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη. Οι απώλειες θα είναι τεράστιες.
Όμως την λύση θα την δώσουν για άλλη μια φορά οι άνθρωποι. Είτε πρόκειται για τους ευρωπαίους είτε για τους πολίτες του κόσμου. Όπως γίνεται πάντα άλλωστε στην ιστορία….
Δεν ξέρω αν στο τέλος του 2020 ο 1ος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος έχει λήξει μετά από παρέμβαση λαϊκών κινημάτων ή από μετασχηματισμούς μέσα στο υπάρχον κοινωνικό-οικονομικό οικοδόμημα.
Αυτό που ξέρω είναι ότι θα είμαι με αυτούς που θα πολεμήσουν για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη την αυτοδιάθεση την οικονομική αυτοτέλεια και το δικαίωμα στην εργασία του κάθε πολίτη αυτού του κόσμου.
Ι.Σ




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου