Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε κρίση η χώρα Νέος πρόεδρος στη Βενεζουέλα με διαδηλώσεις και συγκρούσεις


Η Εκλογική Αρχή της Βενεζουέλας, ανακήρυξε επίσημα τη Δευτέρα, τον Νίκολα Μαδούρο ως τον νικητή των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να ανασταλεί η ανακοίνωση έως ότου πραγματοποιηθεί και ολοκληρωθεί η πλήρης επανακαταμέτρηση των ψήφων.


Την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν αριστοκρατική συνοικία του Καράκας, φωνάζοντας συνθήματα  περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες και διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Εκλογικής Αρχής να ανακηρύξει τον Νίκολα Μαδούρο, επισήμως, νικητή των προεδρικών εκλογών στη χώρα και ενώ η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Η αστυνομία με δακρυγόνα  επιχείρησε να τους απωθήσει.

Νωρίτερα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, αρνήθηκε να δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι υπήρξαν χιλιάδες παρατυπίες, και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στους δρόμους.

Η Εκλογική Αρχή από την πλευρά της ανέφερε ότι τα σχόλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για τις εκλογές στη χώρα είναι «παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.




ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου