Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΕΠΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.Πανωλεθρία για τον ασήμι, "στο κόκκινο" το πετρέλαιο


Μια πανωλεθρία στα εμπορεύματα τη Δευτέρα πυροδότησε μια πτήση στον ασφαλή λιμένα των ομολόγων,
ωθώντας αποδόσεις των ομολόγων στο χαμηλότερο επίπεδο κοντά σε τέσσερις μήνες και εκτοξεύοντας τις τιμές τους..
Ο χρυσός σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση, 9,4%, σε τρεις δεκαετίες και το ασήμι υποχώρησε πάνω από 11% και άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, επέκταση του ρευστοποιήσεις από την Παρασκευή. Οι τιμές του πετρελαίου χτύπησαν το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου με το  Οι μετοχές των ΗΠΑ αποδυναμώθηκαν στην υποχώρηση που έπληξε την αγορά εμπορευμάτων.Μεγάλος κερδισμένος ;; Τα ομόλογα των ΗΠΑ και της Γερμανίας! Ο δείκτης των 10-ετή ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η τιμή τους αυξήθηκε κατά 9/32  αργά το απόγευμα του εμπορίου στη Νέα Υόρκη, δίνοντας 1,69% απόδοση.  Οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις αποδόσεις τους.
"Παραμένουμε bullish (αγοράζουμε ποντάροντας σε άνοδο) για τα κρατικά ομόλογα», δήλωσε ο Jeremy Hill, fund manager στο hedge fund TF Market Advisors LLC στη Νέα Υόρκη.Ο κ. Χιλ στοιχηματίζει ότι απόδοση του 10-ετούς τίτλου θα πέσει στο 1,6% και η απόδοση του 30-ετούς ομολόγου θα μειωθεί στο 2,75% μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι επενδυτές αγοράζουν ομόλογα όταν ανησυχούν για την οικονομία.
Τα γερμανικά bunds σημείωσαν άνοδο με τις αποδόσεις των 10ετών να υποχωρούν δύο μονάδες βάσης στο 1,25%. Η ζήτηση για ευρωπαϊκά  περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης αποθαρρύνθηκε με τις τιμές των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση. 
Πηγή : Wall Street Journal, Forbes,  Bloomberg




ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου