Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!!!


ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ''ΣΤΕΡΗΣΕ'' ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΟΥ Π.Ν κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΚΑΛΗ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΩΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Ο γνωστός πλέον από το Σύνταγμα Σημ/ρος Τσακάλης μας ενημέρωσε αποστέλλοντας το έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που τον ενημέρωνε για την δευτερη στερηση βαθμου στον ιδιο βαθμοότι θα παραμείνει Σημαιοφόρος ωσότου να προσκυνήσει.
Διαβάστε σχολαστικά και παρατηρήστε πόσο ενόχλησαν τελικά οι αποκαλύψεις του για οικονομικές ατασθαλίες στο ΠΝ, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και συγκεκριμένα στην εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ. Επίσης γεγονός είναι ότι τους ενόχλησε αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή για τα σχέδια των νεοταξιτών και την εισαγωγή αλλοδαπών στις στρατιωτικές σχολές καθως και οι δηλωσεις του στο Συνταγμα.

Το αποτέλεσμα των εκπομπών έκανε τους ανώτερους του να τον κατηγορήσουν (χωρίς να έχουν το σθένος για πειθαρχικό έλεγχο) ότι δεν τηρεί τους άγραφους νόμους, και ότι έχει χαμηλή νοητική κρίση, έναν άνθρωπο που επί 19 συναπτά έτη διατέλεσε πρώτος, δεύτερος και τρίτος μηχανικός στα πλοία του στόλου μας. 

Ο ίδιος απαντά στους ανωτέρους του, για άλλη μια φορά με τα λόγια του Μακρυγιάννη:
 « Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και την θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω κι ό, τι θέλουν ας μου κάνουν». 

Και προσθέτει ότι: 
«Δεν θα τους προσκυνήσω, ίσα-ίσα θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή, με ατσαλένια ψυχή και τόλμη, δίπλα στο λαό που αγωνίζεται στις πλατείες και στους δρόμους, μέχρι την τελική νίκη της δημοκρατίας.
Όχι στην παγκόσμια διακυβέρνηση,
Όχι στην κάρτα του πολίτη (βασικό όργανο της νέας τάξης για να επιβληθεί)
Εθνική - λαϊκή κυριαρχία.
Δεν θα παραδώσω το μέλλον της χώρας μου και των παιδιών μου στη νέα τάξη πραγμάτων».


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
Στις 24 Απριλίου 2012, ο Αθ. Τσακάλης  παρουσιαστηκε  στο Ναυτοδικείο Πειραιώς ως κατηγορούμενος, για τις απόψεις του και την ιδεολογία που αναπτύσσει στο προσωπικό του λογαριασμό facebook.

Οι κύριοι που κατηγορούν το Σημαιοφόρο Αθ. Τσακάλη, δεν είναι άλλοι από αυτούς που γράφουν στο διαδίκτυο σαν «ΣΥΣΜΕΔ».

Να θυμίσουμε ότι το ΣΥΣΜΕΔ από 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, έχει παύσει να υπάρχει σαν σωματείο, κατόπιν αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, οπότε οι ανακοινώσεις τους, στον ηλεκτρονικό τύπο, θεωρούνται άκυρες και εκ του πονηρού. “Δεν υπηρχε.…ΣΥΣΜΕΔ το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα” Η διάλυση του ΣΥΣΜΕΔ είναι ξεκάθαρη και στο βιντεάκι που σας επισυνάπτουμε και οι κύριοι αυτοί δεν το αρνήθηκαν.


Περίεργη και ανεξήγητη επίσης, είναι και η στάση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που δεν αντέδρασαν ως όφειλαν, σε αυτές τις ανακοινώσεις. Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνυπέγραψε τη μη προαγωγή του Σημαιοφόρου Αθ. Τσακάλη, με την αιτιολογία… ότι δεν τηρούσε τους άγραφους νόμους του Ναυτικού… (!!!).
ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ  ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ''ΤΙΜΩΡΙΑ'' ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ  κ.κ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
Αιτία η επιστολή τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, με την οποία τον καλούσαν «να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει» φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» στο έγγραφο γινόταν αναφορά για διαρροή πληροφοριών περί συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να γίνει εισήγηση για κατάρτιση νέου μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η παραλαβή του εγγράφου προκάλεσε οργή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι συντάκτες καλούσαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απαντήσει σε φήμες.Μετά την απολογία τους επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης 10 ημερών για αυθάδεια, έλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος διατάχθηκε ΕΔΕ που θα διερευνήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από τους προαναφερθέντες.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΤΟ Φ/Β.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΟΙ  ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ.ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ''ΚΕΦΑΛΙ'' ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΜΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνδικαλιστική ελεύθερια των στρατιωτικών

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Από δημοσιεύματα του Τύπου προκύπτει ότι ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου, επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της 10 ήμερης φυλάκισης και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, στον Πρόεδρο και στον Γεν. Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ για φερόμενη επίδειξη έλλειψης σεβασμού ως κατώτεροι προς ανώτερο, προσβολή της πειθαρχίας και της υπηρεσιακής τάξης στις ΕΔ και πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των ΕΔ, μετά από έγγραφο ερώτημα που του απηύθυναν, αναφορικά με οικονομικά – θεσμικά – ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα που απασχολούν έντονα τα στελέχη των ΕΔ, στo πλαίσια των καταστατικών ενεργειών του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων για την ενημέρωση των μελών του.
Η ενέργεια αυτή εμφανώς έρχεται σε αντίθεση με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών να αναφέρονται στις Αρχές, τη συνδικαλιστική ελευθερία και την ελευθερία του λόγου
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. 1.    Ήταν σε γνώση του η πειθαρχική δίωξη και πειθαρχική τιμωρία του Προεδρείου του ΣΥΣΜΕΔ;
  2. 2.    Είναι σε γνώση του η διαταγή για διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος των ανωτέρω;
  3. 3.    Τι σκοπεύει να κάνει αναφορικά με τη συνδικαλιστική ελευθερία των στρατιωτικών, μετά και την υπ’ αριθμ. 3/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου;

Οι Ερωτώντες βουλευτές
Μητρόπουλος Αλέξιος
Δρίτσας Θεόδωρος
Αθήνα, 8-2-2013

ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ(ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ) ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ''ΙΣΧΥΕΙ'' Η ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙΣΘΕ κ.κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου