Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ


Κανονικό θέατρο είναι αυτή η Προανακριτική Επιτροπή για την περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ. Όταν λέμε Θέατρο εννοούμε Θέατρο, ανώτερο του θεάτρου διότι εκεί, στη Βουλή, ο θίασος δίνει παραστάσεις χωρίς να έχει ανάγκη από συγγραφέα, από κείμενο θεατρικό, από ένα θεατρικό έργο.


Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης, Κασιδιάρης, οι πρωταγωνιστές των παραστάσεων, από κοντά και ο πρόεδρος της Προανακριτικής, με το δίκαιο τους προσκάλεσαν για δεύτερη φορά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για σιγά, ρε Γιώργο, γιατί δεν έρχεσαι να μας τα πεις; Γιατί μας στερείς την παράσταση; Όχι δεν έρχομαι, τους λέει ο Τζώρτζ, σας έχω στείλει υπόμνημα. Δεν γίνεται χαβαλές με υπόμνημα. Μόνον αν πάει ο Γιώργος θα δουλέψει ο τζερτζελές. Κάτι θα πει, κάτι θα τον ρωτήσει ο ένας, θα πεταχτεί ο άλλος και πιθανόν να τα καταφέρουν να το κάνουν πρωτοσέλιδο.

Πέρα απ'αυτό. Γιος του μπαμπά του είναι ο Τζώρτζ. Οκλόκληρο Ειδικό Δικαστήριο είχε στηθεί για το σκάνδαλο Κοσκωτά και ο κύριος κατηγορούμενος Ανδρέας Παπανδρέου τους είχε γράψει. Δεν πήγε να καταθέσει. Το ίδιο και ο υιός Παπανδρέου για το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ.

Το πιο φοβερό; Δεν ζήτησα να ενημερωθώ, είπε ο Παπανδρέου, και δεν ξέρω τίποτα για τη Λίστα Λαγκάρντ. Και μόνο γι'αυτή τη δήλωσή του αξίζει να τον βάλουν φυλακή μαζύ με τον Λάκη Γαβαλά και τον Μάκη Ψωμιάδη. Τι είπε ο άνθρωπος; Ότι δεν ήταν πρωθυπουργός. Αυτό είπε. "Γιατί με ρωτάτε εμένα τον Γιώργο για τη Λίστα Λαγκάρντ..., ποιος ήμουνα, ο πρωθυπουργός ήμουνα;”.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου