Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ!!!

http://www.newsbeast.gr/files/temp/35FB9444F8C4E387DEC6C3412FD8B58A.jpg

Από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου

Με στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή κλειστή για το κοινό, υψηλοί προσκεκλημένοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στην «Σιδηρά Κυρία», Μάργκαρετ Θάτσερ. Ανάμεσα στους και η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, καθώς και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στη Βοστώνη, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, ενώ στο Λονδίνο δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας έλαβαν οι αρχές.

Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 2.300 από συνολικά 170 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Αγγλία, λένε, αποχαιρέτησε την Μάργκαρετ Θάτσερ. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Πεθαίνει ο άλλος. Πέθανε, ρε. Και εσύ του λες “Άντε γεια” μετά το θάνατό του. Και του λες του πεθαμένου, που δεν σ'ακούει, ότι ήταν μεγάλος. Σπουδαίος. Του πεθαμένου το λες. Και βγάζει κάποιος ένα χαρτί από την τσέπη και αρχίζει και διαβάζει ένα κατεβατό. Γιώργο, θα μας λείψεις. Παναγιώτη, γιατί μας το έκανες αυτό; Σπύρο, θέλω να με πιστέψεις ότι δεν θα σε ξεχάσουμε. Επαμεινώνδα, εκ μέρους όλων στο λέω ότι όσο ζούμε θα εμπνεόμαστε από εσένα.

Λέγονται απίστευτα, εννοώ παράλογα πράγματα πάνω στο φέρετρο. Του μιλάνε του νεκρού σα να είναι ζωντανός. Σα να σηκωθεί, να πάρει κι αυτός το μικρόφωνο και να τους ευχαριστήσει όλους τους παρόντες στην κηδεία του.

Άσε το άλλο, το πιο τρελλό. Περίανδρε, δεν πρέπει να φεύγεις παραπονεμένος, διότι όλα στη ζωή τα γνώρισες και σ'όλα ήσουν ο πιο λαμπρός άνθρωπος που γνωρίσαμε. Θέλω, όμως, να γνωρίζεις, Αναξίμανδρε, ακριβέ μας φίλε ότι θα τα ξαναπούμε όταν θα σε συναντήσουμε, εκεί όπου όλοι θα ανταμώσουμε.

Γιατί να μη γίνει κι αυτό; Όπως τους άκουγε ο πεθαμένος τους ζωντανούς, έτσι όλοι, όταν θα πεθάνουν, θα τα λένε στον άλλον κόσμο. Μέχρι που θα τσακώνονονται για την ομάδα τους, για την κυβέρνηση, για το μνημόνιο. Όλα αυτά πεθαμένοι


Ε.Χ.....ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου