Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ:ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

Μισθοφόροι θα αναλάβουν να καταπνίξουν την οργή της Ανατολ. Ουκρανίας
Η ηγεσία του Κιέβου προτίθεται να αναθέσει σε δυτικές εταιρείες ασφαλείας την κατάπνιξη των φιλορωσικών διαδηλώσεων στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, δήλωσε πηγή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
«Λόγος γίνεται για την Greystone Limited» είπε συγκεκριμένα ο συνομιλητής του πρακτορείου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κιέβου εκτιμά πως τα κλιμάκια της Υπηρεσίας στις ανατολικές περιφέρειες και οι άνδρες τους δεν είναι για πολλούς ευνόητους λόγους σε θέση να καταπνίξουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ούτε να εξουδετερώσουν τους ηγέτες του τοπικού φίλορωσικού κινήματος.
Επεσήμανε ειδικότερα ότι αυτή τη γνώμη έχει και ο προεδρεύων της χώρας και πρόεδρος της Βουλής Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.
«Για το λόγο αυτό πρέπει να προσελκύσουμε ξένους μισθοφόρους», οι οποίοι θα εκπληρώνουν τις εντολές χωρίς ταλαντεύσεις και διαφωνίες, αδιαφορώντας για το περιεχόμενό τους και για το εναντίον ποιων θα πρέπει να στραφούν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Κατά τις πληροφορίες η πρωτοβουλία πρόσληψης μισθοφόρων ανήκει στους Ουκρανούς ολιγάρχες Ίγκορ Κολομόισκι και Σεργκέι Ταρούτα, οι οποίοι διορίστηκαν κυβερνήτες των Περιφερειών του Ντνιεπροπετρόφσκ και του Ντονιέτσκ.
Σε πρόσφατη σύσκεψη υπό τον προεδρεύοντα Τουρτσίνοφ ο Κολομέισκι μάλιστα παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να εφεύρουμε το ποδήλατο, όταν είναι κατανοητό ότι υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι, τους οποίους είναι κατανοητό πόσο και πώς πρέπει να πληρωθούν», κατά την ίδια πηγή.
Στις περιοχές του Ντονιέτσκ, του Χαρκόβου, του Λουγκάνσκ και της Οδησσού, όπως και σε μικρότερα αστικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι σχεδόν καθημερινές και οι κάτοικοι απαιτούν τη διοργάνωση Δημοψηφισμάτων για την τύχη των Περιφερειών τους, την απελευθέρωση των συλληφθέντων ηγετών και ακτιβιστών και την επιστροφή του νόμιμου πρόεδρου της χώρας Γιανουκόβιτς.
Κατά τις συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων των περιοχών και αντιρώσων ακτιβιστών, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τα δυτικά της Ουκρανίας, έχουν ήδη υπάρξει τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος για την υπεράσπιση των Ρώσων ομοεθνών στην Ουκρανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου