Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Με αντίποινα απείλησε το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους μετά την πυραυλική επίθεση που δέχτηκε

Με αντίποινα απείλησε το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους μετά την πυραυλική επίθεση που δέχτηκε
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζιαμιν Νετανιάχου απείλησε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην ομοβροντία των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.


«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε αυτούς που θέλουν να μας πλήξουν, θα αντιδράσουμε σθεναρά», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Όφιρ Γκέντελμαν.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν ότι περισσότερες από 50 ρουκέτες έπεσαν στο έδαφος της χώρας. Οι τρεις από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και δύο χρόνια, ανέλαβε η παλαιστινιακή ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, σε αντίποινα για το θάνατο τριών μαχητών της σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες Ισραηλινοί που κατοικούν στην περιοχή έτρεξαν να προστατευτούν στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς απάντησαν στην επίθεση με βροχή ρουκετών» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ. «Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς δεν αποκηρύσσουν την εκεχειρία» με το Ισραήλ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2012 «όμως έχουν το δικαίωμα να απαντούν στη σιωνιστική επίθεση στον κατάλληλο τόπο και χρόνο», σημείωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Άχμαντ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου