Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στην εποχή των Τατσόπουλων και των Σώτηδων ...


Του Γιώργου Αλεξάτου

Ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Καρυωτάκης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λειβαδίτης, ο Καββαδίας μελοποιήθηκαν μερικές δεκαετίες αφότου κυκλοφόρησε η πρώτη τους ποιητική συλλογή.

Σήμερα η αισθητική αντίληψη και τα αντανακλαστικά των συνθετών μας είναι τόσο γρήγορα, ώστε μια ποιητική συλλογή να μελοποιείται αμέσως μετά την έκδοσή της.

Δείγμα κι αυτό της πλούσιας πολιτιστικής ζωής που ως γνωστόν απολαμβάνουμε αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Δείγμα, επίσης, του υψηλού επιπέδου της ποιητικής τέχνης αυτών που φροντίζουν για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της ευαισθησίας τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος γύρω τους. Της ευαισθησίας τους, ως ανθρώπων, γενικώς.

Στην εποχή των Τατσόπουλων και των Σώτηδων, γιατί να μην είναι ποιητής και μάλιστα μελοποιημένος, και ο διευθυντής Ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ;

Δεν ξέρει τόσος και τόσος κόσμος που πήγε στην παρουσίαση του ποιητικού του έργου; Πρωθυπουργοί, υπουργοί -τσεκουροφόροι και μη- βουλευταί, στελέχη κομμάτων, πανεπιστημιακοί καθηγηταί, γλάστρες των καναλιών, λαμόγια των μεγαλοεπιχειρήσεων και διαπλεκόμενοι της ρεμούλας! Μορφωμένοι ανθρώποι στο σύνολό τους! Και κυρίως με ευαισθησίες!

πηγή

* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το 

 
 Σας ευχαριστούμε  για την επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου